Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi; “4 Şubat 2015 tarihinde göreve başladığım Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimden Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmış olmam sebebi ile ayrılıyorum.
 
Yürüttüğüm Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevim süresince mesai arkadaşlarımla birlikte önemli başarılara imza attığımıza inanıyorum. Görevim sırasında; insanı önceleyen, sevgi ve saygıya dayalı bir yönetim anlayışı ile hizmet etmeye gayret ettim. Uhdemize verilen makamın  hizmet makamı olduğu bilinci ile tüm eğitim kurumlarımızın “milletimize hizmet birimi” olması için çalıştım.
 
Ekibimizle, belirlediğimiz vizyon ve misyon doğrultusunda bakanlığımız ve valiliğimiz tarafından tarafımıza tevdi edilen görevleri özverili bir şekilde yapmaya gayret ettik. İlimizde ikamet eden tüm vatandaşlarımızın eğitime erişimini en güçlü şekilde sağlamanın gayretinde olduk. Eğitimde kalitenin artırılması ve eğitim altyapısın tamamlanmasına yönelik projeler başlattık, projeleri yürütmeye ve sonuçlandırmaya çalıştık.
 
Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde etmişlerdir. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’nda, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda, müdürlüğümüz koordinesinde yürütülen birçok projede öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar kazandılar. Ayrıca, uygulanan projelerde yararlanıcı sayısı açısından ve proje çıktılarının nitelik ve nicelikleri açısından elde edilen sonuçlar, bu önemli başarıların somut göstergeleridir.
 
2023 vizyonunun eğitim hedeflerine ulaşma amacında eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, varlıklarıyla çalışmalarımıza güç katan başta sayın valimize, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, tüm daire müdürlerimize, büyük özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma, ilçe müdürlerimize, okul yöneticilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize, kıymetli hayırseverlerimize, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, okul aile birliği başkan ve üyelerine ve değerli velilerimize vermiş oldukları destek ve katkılarından dolayı en kalbi duygularımla teşekkür eder; sevgili öğrencilerimize hayat boyu sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.
 
Eğitimli ve yetişmiş insan gücümüz ana sermayemizdir. Farklı kültürlerin, farklı renklerin bir olup, sevgi saygı ikliminde, bu müstesna coğrafyada bizi biz yapan değerler üzerine müşterek hayatlar inşa etmesi ve birlikte iyiye, güzele yürümesi ise en büyük zenginliğimizdir.
 
Tarihimizin en eski dönemlerinden itibaren, çoğu içerisinde hüzün barındıran anılarla Balkanlar'dan, Kafkasya'dan ve Anadolu'nun her tarafından gelip Sakarya’ya yerleşen; Kocaali'sinden Taraklı'sına, Kaynarca'sından Pamukova'sına, Hendek’inden Sapanca’sına kadar insanımızın uyum içerisinde yaşadığı bu güzel şehrimizden, Mevlana Celalettin Rumî’nin;
 
“Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”
 
dizelerinde ifadesini bulan duygularla ayrılırken Sakaryalı hemşerilerime ve özelde maarif camiamıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allahaısmarladık…”