Kızılay’ın 144. kuruluş yılı Adapazarı İlçesinde 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin düzenlediği programla kutlandı.

Ülkemizde her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Cevat Ayhan Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Adapazarı Millî Eğitim Şube Müdürü Sedat Aydın, Kızılay Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Ziya Cevherli; Türk Kızılay’ını yakın bir zamana kadar sadece kitaplarda okuduklarını, pratikte toplumun yanında göremediklerini, ancak son on yılda Kızılay’ın kendini ispat ettiğini, dünyanın neresinde bir felaket varsa Türk Kızılay’ının oraya yardım elini ulaştırdığını söyledi. Cevherli, 1999 Marmara Depremi’ni hatırlatarak, o gecenin sabahında Kızılay önlüğünü giymiş doktorları, hemşireleri yanlarında gördüklerini belirterek, herkese yardım elini uzatan bu tür kurumlara tüm toplumun sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Kızılay Şube Başkanı Ahmet İşgüzar da konuşmasında Kızılay’ın tarihçesi hakkında bilgi verirken, Kızılay’ın dedelerimizden bize miras kalan bir kurum olduğunu söyledi. Kızılay’ın dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ihtiyaç anında, dünya insanlarının yanında olduğunu belirten İşgüzar, bunun en yeni örneğinin Myanmar’da yaşandığını, oradaki Müslümanlara ve tüm insanlara Kızılay’ın şefkatli elinin ulaştırıldığını ifade etti.

75.Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Kızılay’ı anlatan tiyatro oyunu programa katılan tüm davetlilerin büyük beğenisini kazandı. Okul Müdürü İlhami Babamgül, Kızılay Haftası kutlama programının hazırlanmasında emeği geçen öğrenci öğretmen ve velilere teşekkür etti.