Şahin, karnenin bir amaç değil araç olduğunu, velilerin ve öğrencilerin yeni başlayacak eğitim dönemi için hazırlıklar yapması gerektiğini belirtti. Şahin, öğrencilere ve velilere iyi tatiller diledi.

“Karne notları performans belirleyicidir”

Şahin, “2018- 2019 yılı eğitim döneminin yarıyılını tamamlamış bulunmaktayız. Çocuklarımız heyecanlı velilerimiz kaygılı. Ders notlarının yüksek olması beklentisi velileri kaygılandırırken tatile giriyor olma düşüncesi çocuklarımızı heyecanlandırmakta. Bu iki farklı duygunun ortaya çıkarmış olduğu durumlarda aileler arasında bir çatışmaya dönüşebilmektedir. Karne notları çocuklarımızın dönem içerisinde göstermiş oldukları performansın belirleyicisidir. Çocuklarımızın zekâsını ya da kapasitesini belirlemez. Gelebilecek düşük notlar yükseltilebileceği gibi yüksek notlarda da düşüş yaşanabilme durumları karşımıza çıkabilir” dedi.

“Karne araçtır amaç değil”

Şahin, “Yarıyıl tatilinde gelen karnelerimiz bir sonra ki dönem için nelere dikkat etmemiz gerektiğinin belirleyicisi olmalıdır. Çocuklarımızdan beklentimiz yüksek not getirmeleri için çalışmaları yerine konuları öğrenerek kalıcı bilgi edinmeleri olmalıdır. Bu durumda karneyi amaç değil bir araç olarak görmek gerektirir. Velilerimiz karneye yönelik ödül ve cezadan kaçınmalıdırlar. Çocuklarımıza başarılı olmanın kendileri için önemli olduğu hissettirilmeli çocuklarımız bir bedel uğruna başarıya ulaşma çabasına sokulmamalıdır” dedi.

“Planlı bir tatil geçirmeliler”

Şahin, “15 günlük tatil sürecinde planlı hareket etmek önemlidir. Ailece yapabileceğiniz etkinlikler belirleyip çocuklarınızla kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Bu yarıyıl tatilinde çocuklarımız okumalarına devam edip sorumluluklarını tamamen bırakmamalıdırlar. Yatma kalkma saatlerini esnetebilir fakat tamamen değiştirmemelidirler. Kendilerine zaman ayırıp bireysel etkinliklerde bulunma fırsatı oluşturabilirler” ifadelerini kullandı.