Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen törende Kalite Etiketlerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş başarılı öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul yöneticilerimizle gurur duyduklarını belirtti.

2018 yılında 22 öğretmenimiz 30 Ulusal Kalite Etiketi, 14 Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazandı. 16 okulumuzun yer aldığı bu süreçte kalite etiket sayısının 2019 yılında 2 katından fazla olması bekleniyor.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş törende yaptığı konuşmasında eTwinning konusunda Sakarya’da önemli bir kültürün oluştuğuna ve başarıların elde edildiğine dikkat çekti.

Durmuş, “Elbette sayısal istatistikler bizlerin yüzlerini güldürüyor ve bizleri çok memnun ediyor. Fakat eğitimde yenilikçi anlayışın yer aldığı ve teknolojinin etkin olarak derslerde kullanıldığı eTwinning platformunu ilimizdeki tüm okullara ve öğretmenlere ulaştırmak gibi bir mesuliyetimiz var. Bu güzel örneklerden herkesin haberdar olmasını arzu ediyoruz. Bu çalışmalarda gayretleri için öğretmenlerimizi, destek veren okul yöneticilerimizi ve projelerde yer alan öğrencilerimizi kutluyorum. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Proje çalışmalarının yürütülmesinde katkı sağlayan İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet Salih Güvendi öncülüğünde Arge birimindeki öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

2015 yılından bu yana eTwinning Sakarya İl Koordinatörü olan Çağatay Özkan ise, Sakarya’da yapılan çalışmalar ve istatistikler hakkında bilgi verdi. Özkan, 2015 yılında 1 Kalite etiketi ile başlayan süreçte bu sayının 2018 de 44’e ulaştığını, 2019’da da kalite etiketi sayısının toplamda 100’e yaklaştığını belirterek, bugüne kadar 2 binden fazla öğretmenimize platform hakkında bilgi verdiklerini, 652 okul, 2022 öğretmenin eTwinning’de kayıtlı olduğunu ve 1061 proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

eTwinning Nedir?

2009 yılından beri Türkiye’nin de yer aldığı eTwinning Platformu öğretmenlere okulları için ağ kurma fırsatı sunuyor. Öğretmenler müfredata entegre proje geliştirip derslerini farklı okullar ve disiplinlerle birlikte işliyor. Öğrencilerin aktif yer aldığı ve proje tabanlı öğrenme modelini baz alan platform, teknolojiyi etkin ve güvenli kullanabilecekleri bir alan sunuyor. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK tarafından koordine edilen platformda bütün istatistiklerde ilk sırada Türkiye yer alıyor. Öğretmenler yürüttükleri proje ile ilgili yaptıkları raporlamalar sonucunda Kalite Etiketi başvurusu yaparak çalışmalarının tescillenmesini sağlıyorlar.

eTwinning Okulu

Öğretmenlerin en az 2 yıl okullarında projelerde aktif olup etiket alması, okul yönetiminin sürece dahil olup çalışmaları koordine etmesi ve okulda eTwinning kültürünün oluşmasının tescillendiği etiket eTwinning Okul Etiketidir. Türkiye genelinde 298 okulun hak kazandığı etikete ilimizde; Aykut Yiğit Ortaokulu, Şehit Ahmet Akyol Ortaokulu, Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu, Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu sahip oldular.

İşte Kalite Etiketi Alan Okullar ve Öğretmenlerin isimleri şöyle;

İlçe

Öğretmen Adı

Okul Adı

Adapazarı

Burcu Şık

Aykut Yiğit Ortaokulu

Adapazarı

Bürçin Sarıkaya

Aykut Yiğit Ortaokulu

Adapazarı

Şule Eşgi

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu

Adapazarı

Ayşe Yaradanakul

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu

Adapazarı

Nihal Albayrak

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu

Adapazarı

Kadriye Civelek

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu

Adapazarı

Öznur Yavuz Savran

Şehit Abdullah Ömür İlkokulu

Adapazarı

Perihan Tümer

Şehit Mustafa Özen İlkokulu

Adapazarı

Asiye Kaya

Atatürk İlkokulu

Adapazarı

Zehra Korkmaz Kılıç

Arif Nihat Asya Ortaokulu

Adapazarı

Erkan Bozkan

Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu

Erenler

Beytullah Önce

Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi

Erenler

Oktay Güney

Özel Özteb Ortaokulu

Hendek

Muhammed Emin Keklik

Ziya Gökalp Ortaokulu

Kocaali

Özlem Gültekin

Pamukova

Serkan Aydoğdu

Fatmahanım İlkokulu

Pamukova

Sevil Bahadır

Cumhuriyet İlkokulu

Pamukova

Serkan Aslan

Pamukova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Serdivan

Elem Göktaş

Zübeyde Hanım Ortaokulu

Serdivan

Emine Coşkuntürk

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu

Serdivan

Ayşegül Kol

Vilayetler Hizmet Birliği Şefkat Anaokulu