‘Bir Kahvenizi İçeriz’ sloganına ‘Gitmediğimiz İlçe, Ulaşmadığımız Aile Kalmayana Dek…’ sloganını ekleyen Kah-Veli Saatler ekibi bu yılın ilk toplantısını Karasu İlçesinde gerçekleştirdi.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği programa çok sayıda veli ve öğretmen katıldı. Aile İçi İletişim, Anne Baba Tutumları, Teknoloji ve Madde Bağımlılığı, Sınav Kaygısı konularında bilgilerin verildiği toplantıda rehber öğretmenlerden oluşan ekipaile içi iletişimin konu edildiği tiyatro gösterisini başarıyla sergilediler.

Programın son bölümünde velilere ve öğretmenlere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ciğerparelerimiz çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmeleriyle ilgili yapılması gerekenler konusunda önemli mesajlar verdi.

Dünya üzerinde tüm canlılara eşit olarak dağıtılan tek servetin zaman olduğuna vurgu yapan Durmuş; “Öğretmen arkadaşlarımıza diyoruz ki gelin herkese eşit olarak dağıtılan bu servetimizi çocuklarımız için de harcayalım. Çocuklarımızla konuşurken bizim zamanımızda kelimesini çok sık kullanıyorsanız çocuğunuzun zamanına yetişememişsinizdir. Çocuklarımızı anlamaya çalışalım. Her kuşak kendinden sonra gelen kuşağı hep eleştirmiştir. Hazreti Ali’nin çok güzel bir sözü var. ‘Çocuklarınızı kendi yaşayacak olduğunuz döneme değil, onların yaşayacak oldukları döneme hazırlayın.’ Çocuklarımızla iyi iletişim kurmalıyız” dedi.

Çeşitli örneklerle güçlendirdiği konuşmasında çocuklarımıza düştüklerinde ayağa kalkmayı öğretmemiz gerektiğine de dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Çocuklarınıza neyi nasıl yapacaklarını her zaman söylemekten vazgeçmeliyiz. Bırakın kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler. Düşüp dizlerini yaralasınlar. Ayakları üzerine düştüğünde tekrar ayağa kalkabilmeyi öğrensinler. Çevremize bir bakalım. Başarısız olan insanlar yere düşen insanlar değildir. Yere düştüğünde kalkamayan insanlardır. Her insanın hayatında inişler çıkışlar mutlaka vardır. Mesele düşmek değil. Düştüğünüzde ayağa kalkabilmektir” dedi.

Karasu ilçe merkezindeki Kent Park çay salonunda düzenlenen toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanısıra Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk, Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi ile çok sayıda öğretmen ve veliler katıldı.

Ailelerden büyük beğeni gören Kah-Veli Saatler Projesi önümüzdeki haftalarda farklı ilçelerde devam edecek.