Kızılay Derneği Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Kızılay Kulübü öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlikte Kızılay Başkanı İşgüzar, kara gün dostu olarak bilinen Kızılay ile ilgili bilgiler verdi. Okulun konferans salonunda öğrencilerle düzenlediği söyleşide konuşan Ahmet İşgüzar; “Kızılay 1868 yılından beri gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında zorda kalan insanlara yardım eli uzatan önemli kuruluşlarımızdan birisidir” dedi.

Yakın zamanda Kızılaç Teşkilatı ile birlikte çalışarak Pakistan ve Mynmar’da zorda kalan insanlara çok kapsamlı ve başarılı faaliyetler yürüttüklerini ifade eden İşgüzar: “Kızılay’ın önemli faaliyetlerden birisi de sağlık kuruluşlarımıza kan bağışı toplamaktır. Kan vermek insan sağlığı için son derece faydalı ve gerekli olan bir şeydir. Kan vermek sadece felaket zamanlarda akla gelmemelidir. İnsanımız düzenli olarak kan vermelidir. Batı ülkelerinde her bin kan veren kişiden 8-10 kişide bulaşıcı hastalık görülürken, bu oran ülkemizde 1-2 civarındadır. Bu da bizim açımızdan sevindiricidir” diyerek öğrencilere kan vermenin önemini vurguladı.

Öğrencilerin soru cevap bölümünde Sakarya Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet İşgüzar: “Bana göre hayatta başarılı olmanın iki ayağı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi dürüst olmak diğeri de çalışkan olmaktır. Bizler birçok ülke gezdik. Kendimize güvenirsek, çalışırsak kısa zamanda güçlü ülkeler arasında yer alabileceğimizi düşünüyorum” diyerek öğrencilerle vedalaşan İşgüzar, Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile her zaman faaliyet yapmak istediğini belirtti.