Erenler Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen etkinliğe Lise 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri katıldı. Etkinlikte öğrencilere, Avukatlık, İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Gıda Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Fizyoterapistlik, İklimlendirme ve Soğutma Teknikerliği Mesleklerinin tanıtımı yapıldı. Söz konusu mesleklerde kariyer yapmış mesleğin ileri gelenleri tarafından,  mesleklerin sunduğu fırsatlar ve zorluklar hakkında öğrenciler bilgilendirildi. 

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, etkinlik kapsamında öğrencilere, Kurumun İş ve Meslek Danışmanlarınca mesleğin tanıtımı, mesleğe giriş koşulları, işgücü piyasasındaki ihtiyaç durumu hakkında bilgilendirme yapılırken, işin uzmanlarından da yaşanılan tecrübeler hakkında bilgilendirme yapıldığına dikkat çekti. Ayrıca, amaçlarının lise çağındaki gençlere ileride yapmak istedikleri meslekler hakkında bilgi vermek olduğunu belirten kaya, kurum olarak gençlerin istihdama daha kolay girmelerine katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Kaya ayrıca, mesleğin ileri gelenleri ile öğrencileri eğitim yılı boyunca etkinlikler kapsamında bir araya getirmeye devam edeceklerini belirtti.



İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, kurumun meslek öğrenmeleri karşılığında iş arayanlara sunduğu kurs ve programlar hakkında kısa bilgi aktararak, Kurumun İşbaşı Eğitim programları ile 12 aya kadar asgari ücret desteği sunabildiğine vurgu yaptı.
Ayrıca etkinlikte İş-Kur’un İş ve Meslek Danışmanlarınca meslek tanıtımı ve öğrencilere iş arama becerileri eğitimi verildi.

Bunun yanında, öğrencilere meslekleri ile ilgili bilgi vererek etkinliğe katkı sağlayan; Avukat Muharrem Saran, İnsan Kaynakları Uzmanı Hüseyin Kurt, Gıda Mühendisi Adem Şahin, Mekatronik Mühendisi Tansel Cavit Kulak ve Orkun Akpınar, Fizyoterapist Melike Vatan İklimlendirme ve Soğutma Teknikeri Yasin Tekerci’ye verdikleri destek ve sunumlar için İl Müdürü Tekin Kaya tarafından teşekkür edilerek, plaket takdimi yapıldı.