Sakarya Gençlik Merkezinin sunmuş olduğu imkanlarla gerçekleşen kampa İYC Rabia Yurdu öğrencileri haricinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan Sevgi evlerinden de öğrenciler katıldı.

Tanışma toplantısıyla başlayan kampta İYC Rabia Yurdu öğrencileri beş gün boyunda kitap okumak için birbirleriyle yarıştı. En çok kitabı okumak için yarışan öğrenciler arasından Kübra Aydın bin sayfa kitap okuyarak birinci oldu.

Kamp süresince kitap okumak dışında öğrenciler, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton, bisiklet sürme, okçuluk, zeka ve dikkat oyunları, matematik oyunları oynadı. Bunlar gibi birçok eğlenceli oyunla program monotonluk ve sıkıcılıktan çıkartılarak öğrencilerin keyifle kitap okumasına imkan sağlandı.

Programın kapanışında yapılan Tasavvuf Müziği Konserine İYC Sakarya Şube Başkanı Dr. Vadettin Aktaş, Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, İYC Necip Fazıl Kısakürek Yurdu Müdürü İbrahim Yıldırım, İYC Halime Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Nalan Yenice ve kampın başından sonuna kadar öğrencilerin yanında olan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kadın ve Aile Koordinatörlüğü üyeleri katıldı.

Tasavvuf Müziği sonrası öğrencilerinin yanına gelen Vadettin Aktaş, “Yarının mimarları olacak olan siz gençlerin, kitap okumaya zaman ayırması bizleri geleceğimiz için umutlandırıyor. Başta bin sayfa kitap okuyarak birinci olan Kübra kızımıza sonrasında da kampa katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” diyerek en çok sayfa kitap okuyan üç öğrenciye hediyelerini takdim etti.