Zümre toplantılarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, zümre başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, bilgiye ulaşmanın oldukça kolaylaştığı günümüzde, öğretmenlerin bilgi aktarmanın yanında öğrencilere rehberlik etmesi, hayata hazırlaması, “bilgiden bilgeliğe” doğru taşımaları gerektiğini belirtti. İçinden geçtiğimiz süreçte geleceğimizin, vatan, millet sevgisi ile edep ve ahlakla, milli ve manevi değerlerimizle inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapan Kuntoğlu, bunun da ancak birlik beraberlik ruhuyla gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Zümre çalışmalarının başarılı geçmesini dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğretmenlerimizden derslere girerken okumakta oldukları kitaplarını mutlaka yanlarında bulundurmalarını istedi.
 
İl Milli Eğitim Ortaöğretim Şube Müdürü Yüksel Hamzaoğlu’nun koordinatörlüğünde daha çok çalıştay formatında yürütülen İl Zümre Toplantıların birinci kısmında zümre başkanları; zümre toplantılarının önemi, toplantıların işleyiş süreci, alınan kararların tüm zümre öğretmenlerine ulaştırılması hususlarında, eğitim-öğretimden sorumlu şube müdürleri ve koordinatör okul müdürleri tarafından bilgilendirildi. Toplantının ikinci kısmında ise tüm zümreler ayrı birimlerde toplanarak toplantılarını gerçekleştirdi.

 
Zümre toplantılarında her zümrenin İl Zümre Başkanı belirlendi. Tüm zümreler arasında sağlıklı bir iletişim hattı kurulması ve alınan kararların tüm zümre öğretmenlerine ulaştırılması, alandaki gelişmeler, derslerin işleyişi, ortak sınavlar vb. konularda tüm zümre öğretmenlerinin birbirleri ile iletişim halinde olması sağlandı. Zümrelerin aldıkları kararlar doğrultusunda bir ve birlikte hareket edilmesinin ilimizin başarısına büyük katkılar sağlayacağı, öğretim programlarının uygulanmasında bütünlük ve kolaylık sağlayacağı ifade edildi. Ders kitaplarındaki konularla ilgili öğretmen görüşlerinin zümre tutanaklarına aktarılmasının önemine dikkat çekildi.
 
İlgili mevzuat çerçevesinde iki ay süren çok titiz bir çalışma sonucunda okul, eğitim bölgesi, ilçe ve il zümrelerinin bir takvime bağlandığı, içeriğinin ve sorumlularının belirlendiği zümre çalışmaları ile ilimizde eğitim öğretim etkinliklerinin kalitesinin arttırılması, eğitim öğretim etkinliklerinde birlik sağlanması hedefleniyor.