Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu’nda tanımlanan 21. Yüzyılın gerektirdiği kişisel becerileri geliştirmek ve öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüme liderlik edecek eğitim paydaşlarını desteklemek amacı ile yürütülecek projenin protokolüne, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Microsoft Temsilcisi İsmet Benli imza attılar.

İmza töreni öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Microsoft yetkilisi İsmet Benli konuşmalarında projenin ve işbirliğinin önemine vurgu yaptılar.

Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesinde düzenlenen programda Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi öncülüğündeki İl MEM Ar-Ge Birimi tam kadro evsahipliği yaptı. Programda, Sakarya MEM Ar-Ge birimi proje uzmanlarından Nazmiye Kıyak tarafından proje faaliyetleri ve planlamaları ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

İmzalanan proje kapsamında;

Sakarya ili tüm eğitim öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen, eğitmen ve öğrencileri Microsoft eğitim içerikleri çözümleri, ürün, içerik ve hizmetleri hakkında bilgilendirmek, onlara bu konularda tanıtımlar yapmak, gerektiğinde bu kurumlara özel eğitimler düzenlemek suretiyle vizyon kazandırmak ve özellikle Microsoft’un eğitim kurumları için sağladığı ürün, içerik, çevrimiçi eğitim ve hizmetlerinden yararlandırmak ve sertifikasyonlarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlatılacak.

Tüm eğitim çalışanlarının başarısını artırmak üzere başlatılan bu çalışmanın tüm eğitimcilerin meslektaşlarıyla ve öğrenim gören öğrencilerin akranlarıyla 21. Yüzyılın gerektirdiği becerilere sahip olarak tüm dünyada rekabet edebilecekleri bir yetkinliğe ulaştırılmasına katkıda bulunulacak.

Eğitimde Bilgi İletişim Teknolojileri Sertifikasyonları konusunda başta mesleki eğitim kurumları olmak üzere tüm eğitim paydaşlarını teşvik etmek ve sertifikasyon eğitimleri ile ilgili farkındalık oluşturulacak, sertifikasyon programları eğitmen eğitimleri verilecek.

Protokol imza töreninden sonra Sakarya 2023 Eğitim Vizyonu Kelebek Etkisi Proje Çalışmaları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından sunum gerçekleştirildi.