Multi-disipliner perspektifte bilim adamları, araştırmacılar, eğitimciler, öğrenciler, profesyoneller ve eğitimle ilişkili 17 farklı ülkeden 400 civarında bilim insanını bir araya gelmesi ile tamamlanan ICLEL 2016, 21 Temmuz 2016 tarihinde Liepaja Üniversitesi’ndeki açılış konseri ile başladı.
Konser sonrası, Liepaja Üniversitesi Rektörü Dace Markus, görevi yeni devreden Rektör Māra Zeltiņa, Belediye Başkan Vekili Vilnis Vitkovskis ve ICLEL Konferansları Başkanı Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Osman Titrek birer konuşma yaptı. Açılış Töreni ABD’li Prof.Dr. Stephen P. Harmon ve İtalyan Dr. Giovanni Crisona’nın konuşmaları ile devam etti.



21 Temmuz’da, ICLEL 2016 Konferansı çerçevesinde Liepaja Great Amber Konser Salonu’nda Gala Konseri ve Leton Kültür Gecesi de düzenlendi. ICLEL 2016’nın ikinci ve üçüncü gününde ise sözel, poster ve virtual bildiri sunumları, workshoplar, rehberli şehir turu organize edildi.
Liepaja Üniversitesi Rektörü Prof. Dace Markus, tüm organizasyon komitesi üyelerine "Akademik İşbirliği Başarı Ödülü " ile ödüllendirerek teşekkür etti.

ICLEL 2016 Proje Koordinatörü Doç. Dr. Osman Titrek, ICLEL 2016’nın başarı ile sonlandırılması ve katkılarından dolayı başta Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas olmak üzere, Liepaja Üniversitesi Rektörü Dace Markus’a, Liepaja Belediye Başkan Vekili Vilnis Vitkovskis’e, SAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’a, Liepaja Üniversitesi Eğitim ve Sosyal Çalışmalar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Ilze Mikelsone ve Doç.Dr. Linda Pavitola’ya ve ICLEL 2016 Organizasyon Komitesi’nin tüm üyelerine, emeği geçenlerine ve katılımcılarına teşekkürlerini iletti.