Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü  (ILO) nün ortaklaşa yürüttüğü “Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” projesi, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Mustafa Asım İlkokulu’nda gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında Güneydoğu illerinden gelen tarım işçilerinin çocukları tespit edilerek, çocuk işçi olmalarının önlenmesi ve öğrencilerin okullaşmaları sağlanıyor.

 
Mustafa Asım İlkokulu’nda 1 Ağustos 2016 tarihi itibari ile başlayan projede; Kazimiye, Sümbüllü ve Karadere Mahallelerinde yapılan alan taraması sonucu belirlenen çocuklara çeşitli eğitimler veriliyor. Okullar açılana kadar devam edecek projede çocuk işçiliğinin önlenmesi amaçlanırken, çocukların eğitim öğretim süreci boyunca ulaşım kırtasiye ve yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

 
Proje kapsamında Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık 25 Ağustos Perşembe günü Mustafa Asım İlkokulunda çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öcal Danyeri, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ersel Dede, okul müdürü ve öğretmenler de katıldı. Kahvaltı sırasında çocuklarla sohbet eden Kaymakam Akbıyık, bir sorunları olup olmadığını, projeden memnuniyetlerini her öğrenciye sordu. Kahvaltı sonrasında ise protokol üyeleri tarafından çocuklara kırtasiye malzemelerinin dağıtımı yapıldı.