Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan törene öğrencilerin aileleri de katılarak, çocuklarının mutluluğunu paylaştılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah Eren yaptı.

Eren, “Bugün burada ortak bir gururu ve mutluluğu paylaşmak için bir araya geldik. Öğrencilerimizin staj yaptığı işletmelerden övgüler alıp, birçok öğrencimizin de iş teklifi aldıkları ve bazı öğrencilerimizin de çalışmaya başladıkları haberini almaktan onur duyuyoruz. Saygıdeğer velilerimiz, hepimizin aynı sevinci paylaşmasına rağmen sizler bu törenin en mutlu kişilerisiniz. Sevgili öğrencilerimiz, bugün üniversite mezunu olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz.  Çağımızın gerekleri doğrultusunda sürekli kendinizi geliştirerek, sizlere verilen emeklerin karşılığını topluma ve ülkemize katacağınız faydalarla göstereceksiniz. Bundan sonraki hayatınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi.

“Okulunuzu en iyi şekilde temsil edin”

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da bir konuşma yaparak, “Öğrencilerimizin bilgi, beceri ve birlikte iş görme alışkanlıklarını kazanacak şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla MYO Koordinatörlüğü olarak çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizi başarılı bir şekilde hazırlayan öğretim elemanlarımızı kutluyorum. Velilerimizin en mutlu günlerinden bir tanesidir. Çocukları için fedakarlık yaptılar ve çocuklarının arkasında durup, geleceğe kaliteli insanlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra diplomanız ile birlikte okuduğunuz okulu en iyi şekilde temsil etmenizi ve sizden sonra okuyacak kardeşlerinize örnek olmanızı istiyoruz” dedi.

“Lider olma isteği ile çalışın”

Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojileri okul birincisi Mert Özen de, bir konuşma yaptı. Özen, “Okul birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Kimine göre kolay, kimine göre zor olan iki yıllık serüvenimizi tamamladık. Bu yolda bizlere yol gösteren hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum. İstediğimiz yerleri kazanmamış olabiliriz ama arkamıza bakıp keşke diyerek karamsar olmamalıyız. Bundan sonra yapacaklarımızı gözden geçirmeliyiz. Başarılı olmak için dahi olmamıza gerek yok, sadece azim, istikrar ve çalışma isteği olması gerekir. Yeter ki sevdiğiniz işi yapıp ben bu alanda lider olacağım isteği ile çalışın” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bölümlerinde derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Program sonunda hep birlikte okul birincisi Mert Özen tarafından okunan okul yeminini mezun olan öğrenciler hep birlikte tekrarladı. Yemin töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya attılar. 10. Yıl marşının söylenmesinin ardından tören sona erdi.