Yeni yapılacak olan iki okulun da ihale sürecinin tamamlandığını söyleyen Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, yüklenici firma tarafından hafriyat ve temel açma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Başkan Keser, yapılacak iki okulun da 2017-2018 eğitim öğretim yılına yetişmesini hedeflediklerini dile getirerek, “Pamukova her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Buna bağlı olarak artan genç nüfusun eğitimi için okullara olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Mevcut binalarımız ve dersliklerimiz bu noktada yetersiz kalıyor. Sağ olsunlar yeni okul ve derslikler hususunda Bakanlığımıza yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuç vermiş ve geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan 60 derslikli 2 yeni okulumuz için hafriyat çalışmalarına başlanmıştır. Yapılacak olan okullarla Pamukova’mızdaki okul ve derslik ihtiyacı önemli ölçüde giderilmiş olacaktır. Bu noktada daha evvel kamulaştırma çalışması yapılan Elperek Mahallesi Ana Kucağı Okulunun yanında yer alan 4860 m2 alana 28 derslikli ilköğretim okulu, Elperek Mahallesi Dua Meydanında yer alan ve belediyemiz tarafından okul yapımı için bedelsiz olarak tahsis edilen 10.309 m2 alana ise 32 derslikli Anadolu Lisesi yapılacaktır. Özellikle asrın felaketi 1999 depreminde orta hasara maruz kalan 75. Yıl İlköğretim Okulumuzun bu yeni yapılacak olan okullarımıza taşınması sağlanarak yavrularımızın daha sağlıklı ve daha güvenli bir ortamda eğitim ve öğretime devam etmeleri temin edilecektir. Bizler bugüne kadar eğitime her alanda destek sağlayan bir belediye olarak bundan sonra da yavrularımızın eğitimi için imkânlarımız dâhilinde elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeye devam edeceğiz. Yine belediye olarak iki yeni okulun yapılıp eğitime açılması ile birlikte Bakanlığımızdan daha evvel talepte bulunduğumuz 75. Yıl İlköğretim Okulunun yerleşkesine ilçemize yakışır modern ve çok amaçlı bir Kapalı Pazar Yeri oluşturacağız. AK Parti iktidarımızla söz verdiğimiz gibi bütün hedef ve projelerimizi bir bir hayata geçirecek ve ilçemizi hak ettiği hizmetlere buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Keser ayrıca, “Temel çalışmalarına başlanılan toplamda 60 derslikli iki yeni okulun ilçeye kazandırılmasında en büyük desteği sağlayan başta Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, Sakarya Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.