Ülke genelinde kabul edilen 183 proje arasında 52. sırada yer alan projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan okul müdürü Songül Mercan, projelerinin AB Ulusal Ajans tarafından tabul edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi olarak her zaman hedeflerinin en iyiye ulaşmak olduğunu, bunun içinde kurum olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Eğitim camiasının yoğun ilgi gösterdiği proje tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, okullarda proje çalışmalarına öncülük ettiklerini bu kapsamda ilçelerinde 5 okulun proje desteği aldığını belirterek, Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi yöneticilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

Müdür Yardımcısı Erhan Ayhan'ın sunuculuğunu yaptığı Avrupa Birliği Ka 101 proje tanıtım programında sunum yapan proje koordinatörü Emel Bodur, ‘Güçlü Bir Nesil Eğitimli Annelerin Eseridir’ isimli projenin amacı, hedefleri ve uygulama süreci hakkında bilgiler verdi.

Proje Koordinatörü Emel Bodur’un öncülüğünde proje ekibinde yer alan öğretmenler Volkan Yalçın, Kadriye Topçu, Kürşad Akyüz, İlhan Muslu proje kapsamında 20-29 Ocak 2020 tarihleri arasında İspanya’ya gidecekler.

Düzenlenen toplantıda Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen bir diğer projesi ‘Doğanın Sesiyim Annemin Ninnisi’ isimli proje hakkında proje koordinatörü Volkan Yalçın katılımcılara bilgi verdi.

Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi’nin proje tanıtım toplantısına; Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcı Hilmi Kızılcık,Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ergüven Aslan, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hüseyin Yalçın, Engin Kahraman, Yüksel Hamzaoğlu, Şube Müdürleri Mehmet Salih Güvendi, Mehmet Taşkıran, Fatih Arduç, İlhan Yıldız, Sedat Bezci, ilçelerin milli eğitim şube müdürleri ve çok sayıda okul müdürü katıldı.