Türkiye genelinde 4 bin 637 proje başvurusunun yapıldığı değerlendirmede Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi’nin projesinin kabul gören 183 proje arasında 52. sıradan 13 bin 770 Euro’luk hibe desteği alması büyük sevinç yarattı.

Sakarya genelinde bu başvuru türünden sadece 4 tane hibe alan okuldan biri olduklarını belirten okul müdürü Songül Mercan, bu proje ile okullarının uluslararası deneyim kazanacağını, Avrupa’dan diğer meslektaşlarıyla yeni projeler üreteceklerini, kurumsal kapasitelerini geliştirerek çevre okullara rol model olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje ile, gerek Avrupa 2020 eğitim öncelikleri, gerekse Türkiye 2023 eğitim öncelikleri arasında bulunan erken okul terki konusunda hem öğrencilerin hem de velilerin farkındalığını artırarak toplumu bilinçlendirmek, velilerin okula olan ilgisini artırmak,devamsızlık yapan göçmen kız öğrencilerin okula devamını sağlamak hedefleniyor.

İlgili proje Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Emel Bodur’un koordinatörlüğünde yürütülmekte olup, proje ekibi içerisinde İngilizce Öğretmeni Kadriye Topçu, Rehber Öğretmen Kürşad Akyüz, Coğrafya Öğretmeni Volkan Yalçın ve Beden Eğitimi Öğretmeni İlhan Muslu yer alıyor.

Proje kapsamında okulun proje ekibindeki 5 öğretmen 20-29 Ocak 2020 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona şehrinde “Erken Okul Terkini Önlemeye Yönelik Pratik Uygulamalar” isimli bir hizmetiçi eğitim kursuna katılacak.

Öğretmenler eğitimden döndükten sonra projenin yaygınlaştırması kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirilerek, elde edinilen kazanımları okuldaki ve çevre okullardaki öğretmenlere aktaracak.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Güçlü Bir Nesil Eğitimli Annelerin Eseridir” projesibir yıl süreyleTürkiye-İspanya arasında uygulanacak.