Karasu’da tek örnek

“Geri dönüşüm, var oluşumdur” sloganıyla iki yıl önce başlatılan projeyi başarıyla yürüttüklerini söyleyen Okul Müdürü Ali Salim, “Karasu’da kâğıt, plastik, cam ve plastik kapak gibi dört önemli geri dönüşüm maddesinin toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda okullarda yürütülen en geniş çaplı çalışmayı devam ettiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz, çevre kirliğinin önüne geçme anlamında da bilinçlenmektedir” diyerek geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

İki yıl önce başlatılan projeyi aynı heyecanla devam ettirdiklerini kaydeden Müdür Ali Salim, “Karasu’da henüz dört tür geri dönüşüm madde toplanması açısından bir çalışma yürüten okulumuz maalesef yok. Mobilya teknolojileri alanımız tarafından hazırlanan geri dönüşüm köşemiz sayesinde, okulumuz öğrencileri büyük bir duyarlılığa imza atıyor ve sadece kağıt değil, diğer maddelerin de dönüşümüne destek oluyorlar” dedi.

“Devamı gelmeli”

Toplanan geri dönüşümün her Eylül ayında ilgili kuruma teslim edildiğini belirten Salim, “Geri dönüşüm köşesi oluşturmak isteyen okullar için Mobilya Teknolojileri bölümümüzden destek veremeye hazırız” diye konuştu.

Geri dönüşüm konusunda öğrencilerin büyük destek verdiğini söyleyen Okul Başkanı Muhammed Aydınoğlu ise, “İki yıl önce başlattığımız proje, aynı hızla devam ediyor. Arkadaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyet için kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Okulumuzun dönüşüme verdiği desteğin diğer okullarda da gösterilmesini bekliyoruz” sözleriyle projenin yayılması konusunda çağrıda bulundu./ Mehmet KARAKAŞ