Mesleki Eğitimle ilgili Daire Başkanları Mehmet Salih Canbal ve Recep Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile il ve ilçe yöneticilerinin eşlik ettiği ziyaretlerde Genel Müdür Gülay, Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi, Serdivan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile SATSO Tematik Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Çırak öğrenciyle özçekim

Çırak öğrencilerin yoğun olarak eğitim gördüğü Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ziyaretinde kurum müdürü Arif Türkyılmaz’dan bilgiler alan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü, okula yeni kayıt yaptıran Berberlik Çırak Öğrencisi Yunus Aybay’ın özçekim (selfie) isteğini kırmayarak çırak öğrenciyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mesleki eğitime önem

Bakanlık olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirten Genel Müdür Gülay, yerinde incelediği Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki eğitim çalışmalarını çok beğendiğini ifade ederek, mesleki ve teknik eğitim veren tüm okullarımızda aynı hassasiyette hizmet verildiğini söyledi.

Kantin denetledi

İlimizdeki ikinci okul ziyaretini TOBB tarafından yaptırılan Serdivan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Genel Müdür Osman Nuri Gülay, bu yıl yeni binasına geçen okulun kantinini denetledi. Çocuklarımızın gelişimi için okul ortamında yeterli ve dengeli beslenmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Genel Müdür Özbay,  hijyenik ortamlarda sağlıklı gıda satışının önemli olduğunu belirterek, kantinlerde süt, ayran, yoğurt ve meyve satışını çok önemsediklerini söyledi. Sakarya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği yönetim kurulu üyesi Nuray Aktaş’ın işletmeciliğini yaptığı kantini beğendiğini dile getiren Genel Müdür, okul kantinlerinin ilgili müdürlükler tarafından sıklıkla denetlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tematik Lise ziyareti

Sakarya´daki tek tematik okul olan Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini de ziyaret eden Gülay, okul ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Burada tematik okulların önemine değinen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Gülay; “12 ilde 19 tematik mesleki ve teknik Anadolu lisesi açtık. Bu okullarımız bir yandan sektörün istediği nitelikli iş gücünü yetiştirirken, diğer yandan da mesleğine hakim eli tornavida tutan mühendisler yetiştirecek” şeklinde konuştu.