Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin finali Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Büyük beğeni gören projenin finaline; Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Yalçın, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Serdivan İlçe Şube Müdürleri Akın Çetin ve Nihal Erat ile öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Koordinatörlüğünü Mithatpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Özer Öz’ün yaptığı projenin final bölümü Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra projenin başlangıcından finale kadar izlenen süreç görüntülerle sunum şeklinde izleyicilere aktarıldı.

48 öğrenci ile başlanan projede final turuna 6 öğrenci kaldı. Eğitim sürecinde görev alan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Serhat Demirel, Sakarya Üniversitesi araştırma görevlisi İhsan Kutlu jüri olarak görev aldılar. Doç. Dr. Yusuf Genç’in jüri başkanı olduğu proje finali oldukça heyecanlı ve hareketli geçti.

A ve B grubu şeklinde ayrılan gruplarda B grubu kazanan oldu. Okul Müdürü Muammer Yener konuşmasında münazaranın önemine değindi ve gerekliliğini vurguladı.

Gençler Münazarada projesinin finalinde başarılı olan öğrencilere ödüllerini Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım verdi. Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım projeye katılan öğrencilerimizi tek tek kutladı. Ardından projede yer alan engelli öğrencimiz Muhammet Ali Gönüllü ile sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Projede yer alan Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yusuf Genç, Serhat Demirel ve İhsan Kutlu’ya plaketleri SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel Gürdal tarafından verildi.

Projede görevli öğretmenler Özer Öz, Rasim Aşlakçı, Elif Ertuğrul, Havva Müjde Kaya, Dilek Bardakçı’ya plaketlerini Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere verdi.