Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı ve Medyadetay.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel ile dernek üyeleri Ayşen Kolçak ve Serkan Okumuş’la bir araya gelen Bahçeşehir Koleji Sakarya Kampüs Müdürü Berna Karasu ile Kurumsal İletişim Yöneticisi Seçil Erkaralı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak olan okul hakkında bilgiler verdi.

Bahçeşehir Koleji Sakarya kampüsünün hazırlıklarının devam ettiğini belirten Karasu, “Kolejimizin Sakarya Kampüsü önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek. Öğrencilerimiz ayrıcalıklı bir kampüste eğitim alacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve Anadolu Lisesinin yer alacağı Sakarya kampüsü, 15 dönümlük bir alanda hizmet verecek” dedi.

Sakarya kampüsü

Bahçeşehir Koleji Sakarya kampüsünde öğrencilerin sosyal aktiviteleri için yüzme havuzu, tenis kortu, squash kortu, kapalı spor salonu, basketbol ve futbol sahası, açık spor alanları, 3D sinema salonu, kütüphane, görsel sanatlar, inovasyon, müzik, görsel sanatlar atölyeleri, satranç, akıl oyunları, drama ve hobi alanları da yer alacak.

STEM+A eğitimi

Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde anaokulundan itibaren, daha üretken nesiller için STEM+A eğitimini uyguladığına dikkat çeken Okul Müdürü Berna Karasu, “STEM+A eğitiminin temelinde, farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. Matematiksel düşünme becerileri gelişen öğrenciler fen alanlarında da çalışma kapasitelerini artırıyor. İlk ve orta eğitim döneminde kazanılan matematiksel düşünme becerilerinin fen eğitimi altyapısının güçlendirilmesi ve proje temelli eğitime üretim süreçlerinin de eklenmesiyle, STEM eğitimi öğrencilere proje geliştirme ve fikirlerini üretime dönüştürme becerisi kazandırıyor” dedi.