Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin, Samsung Electronics Türkiye işbirliğinde kültür bilincine sahip, bilime ve sanata önem veren, yaratıcı ve evrensel bir kuşak için geliştirdiği ortak proje kapsamında bu yıl 5.si düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması Ödül Törenine Aykut Yiğit Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Burcu Şık danışmanlığında Aykut Yiğit Ortaokulu öğrencisi Semih Polat katıldı.

Türkiye'den yüzlerce çalışmadan en iyi 10 proje arasında yer alan Semih Polat, Çevreci bot adlı projesi ile Mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleşen Samsung Geleceğin Mucitleri yarışması ödül töreni İstanbul Kongre Merkezinde yapıldı.

Ödül töreninin de yer aldığı İnovasyon Haftası’nın açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla 4/5 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Aykut Yiğit Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Semih Polat ve Proje Danışmanı Fen Bilimleri Öğretmeni Burcu Şık kazandıkları ödülle Sakarya’ya büyük gurur yaşattılar. Ödül kazanan ‘Çevreci Bot’ projesi güneş enerjisi ile çalışıyor ve su üstündeki çöpleri topluyor.