Okul Müdürü Yunus Birincioğlu sınav sonrasında öğrencilerin çoğu ile görüşerek sahip oldukları öngörünün gerçekleştiğini ve 70'in üzerinde öğrencinin tıp fakülteleri giriş eşiği olan ilk 20 bin sıralaması içerisinde yer aldığını belirtti.

Birincioğlu okul olarak hedeflerinin, öğrencilerin arzu ettikleri yüksek öğretim programlarına girmelerini sağlayarak hem öğrencilerin mutlu olması hem de ailelerinin beklentilerinin gerçekleşmesi olduğunu ifade etti. Birincioğlu bu sene, daha önceki senelerde uygulanan programın uygulandığını, derslere ilave olarak yaz kursu, hafta sonu kursu, sömestr kursu, soru çözme programı ve deneme sınavları yapıldığını belirterek, bu seneki öğrenci grubunun daha başarılı bir sonuca imza attıklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da, YKS’de her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli başarılar elde eden Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencilerinin Sakarya’ya büyük gurur yaşattıklarını belirterek, başarıda emeği olan öğretmenleri, kurum personelini, okul yöneticilerini ve aileleri tebrik etti.

Cevat Ayhan Fen Lisesi’nin ilk 20 binde yer alan öğrencilerinin tıp ve mühendislik fakülteleri yerine Boğaziçi, Bilkent gibi üniversitelerin kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik gibi bölümlerini tercih ettikleri ifade edildi.