Ziyarette derneğin amacı, faaliyetleri, projeleri ve çeşitli çalışma alanları hakkında bilgi verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile EYUDER arasında yapılabilecek işbirliği çalışmaları ve projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimci ve akademisyenlerin üyesi olduğu EYUDER’e eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

EYUDER Sakarya İl Temsilcisi Cemil Kurt dernekleri hakkında bilgi vererek, “Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği 10 Ekim 2009 yılında kurulan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Hiçbir siyasi partiye destek vermez. Kişiye ve kuruma bağlı değildir. Ülkemizde, bölgesel ve yerel bazda, sürdürülebilir eğitim ve kalkınma içinde ‘İşimiz Eğitim Gücümüz Eğitim’ sloganıyla bireysel ve mesleki yaşamın yerel, ulusal ve uluslar arası işbirliği yaparak rol model olabilecek pilot projeler üretmek, kongre sempozyum ve çalıştaylar ile eğitimde güncel ve gelecekle ilgili farkındalık etkinlikleri düzenler. Dernek bu noktada; Türk Milli Eğitim Sisteminde kaliteyi yakalamak amacıyla, eğitim yöneticilerinin birikim ve deneyimini artırmak ve bu alanda çalışmak; eğitim yöneticilerinin sorunlarını dile getirmek ve çözüm üretmek; üyelerinin sosyal, kültürel, ekonomik ve mesleki gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yapmak; eğitim ve öğretim konularında kamu yararına uygun faaliyetlerde bulunmak genel amaçlarını şiar edinmiştir” dedi.