Erenler Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen trafik haftası programında Erenler Şehit Mehmet Solak İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları çeşitli gösteriler sunuldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa; Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Danışan, Trafik Şube Müdürü Hakan İzmir, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı, Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil Şenol, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Erenler Muhtarlar Dernek Başkanı Şaban Süleyman, Memur Sen eski Başkanı Yusuf İlker Şahin, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.


Günün anlam ve önemini belirten Trafik Şube Müdürü Hakan İzmir, “Trafik Güvenliği Tertip Komitesi olarak hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmesi, bu yolla halkın trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmıştır. Trafik kazalarında insan faktörünün kusurlu unsurların başında geldiği anlaşılmaktadır. Trafik kazalarından korunmanın yollarından biri trafik kurallarını öğrenmek, öğretmek ve bunları eksiksiz uygulamaktır. Bu amaçla bugün öğrencilerimize böylesi güzel bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.


Trafik kurallarına uymanın önemini hatırlatan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de konuşmasında, çocuklara gelecekte bilinçli bireyler olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Öztürk; “Hem kendi hayatımız için hem de trafikte ki tüm insanlar için trafik kurallarına uymak önemlidir. Trafik kazalarının büyük çoğunluğu kurallara uymamak ve ihmalkârlık neticesinde meydana gelmektedir. Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım” diye konuştu.
Programda öğrenciler şiirler okuyup, şarkılar seslendirdiler. Ayrıca skeç ve tiyatro oyunu sergilediler.