Okul öğrencileri bu çalışmalarını Türkiye, Romanya, Portekiz, İtalya ve Bulgaristan’ın ortaklığındaki ‘Fark Yarat’ isimli e-Twinning projesi kapsamında yürütüyorlar.

Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Arzu Gamze Süleymanoğulları koordinatörlüğünde engelli bireylere yönelik farklı fikir, etkinlik ve materyaller geliştiren Ozanlar Ortaokulu öğrencilerinin birbirinden güzel çalışmalarını beğeniyle dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş okul yönetimini, öğretmenleri, öğrencileri ve bu çalışmalara her zaman destek olan velileri ayrı ayrı kutladı.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve Okul Müdürü Ali Çakır’ın da katıldığı ziyarette çalışmalarını tek tek anlatan öğrenciler, okuldaki yürüme engelli iki arkadaşları için harçlıklarından topladıkları parayla tekerlekli sandalye aldıklarını söylediler. İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, öğrencilerin bu duyarlı davranışından çok mutlu olduğunu belirterek, çevresindeki olaylara kayıtsız kalmayan çocuklarımızla ülkemizin geleceğinin emin ellerde olduğunu ifade etti.

Öğrencilerimizin yaptığı tüm çalışmaların ulusal ölçekte birer proje niteliği taşıdığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Ozanlar Ortaokulu öğrencilerinden sosyal alanda değerlerimiz konulu farklı bir çalışma beklediğini belirtti. Öğrenciler İl Müdürü Durmuş’un isteğini en kısa zamanda yerine getireceklerinin sözünü verdiler.

Ortağı oldukları ‘Fark Yarat’ isimli e-Twinning projesiyle engelsiz yaşama destek olmaya devam eden Ozanlar Ortaokulu öğrencileri çalışmalarını anlattıkları ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a Teknoloji Tasarım dersinde atık malzemelerden yaptıkları ürünlerden hediye ettiler.