Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği’nden yapılan açıklamaya göre; İmzalanan protokol ile öğrencilerin Türkçeyi daha iyi kullanabilmeleri amaçlanıyor. Bu doğrultuda Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümünden gelen öğrencilerin, gönüllü katılımlarıyla TÖMER’de planlanan eğitim öğretim faaliyetleri dışında kalan zamanlarda “Konuşma Kulübü” dersleri yapılmaya karar verildi. Konuşma kulübünün en önemli hedefi, öğrencileri eğitimde daha etkin hale getirecek aktivitelerle, TÖMER’de alınan teorik bilgilerin günlük hayata aktarılıp kullanılmasını sağlamak olacak.

Protokolde “Konuşma Kulübü” için yapılandırılmış ortamlarda gerçekleştirilecek dersler için üç farklı sınıfın kullanılacağı, her sınıfta öğlenden önce ve öğlenden sonra olmak üzere farklı gruplarda derslerin gerçekleştirileceği belirtildi. Ayrıca hafta içi yapılacak olan dersler, öğlenden önceki gruplar için saat 11.00’de başlayıp 13.00’de bitecek olup öğlenden sonra olan dersler ise saat 14.00’te başlayıp saat 16.00’da biteceği ifade edildi.

Sakarya Üniversitesi TÖMER müdürü Doç Dr. Alpaslan Okur, yapılan anlaşma ile öğrencilerin eğitim alma sürelerinin arttığına dikkat çekerek, öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit Öner ise imzalanan protokol ile kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesi ve becerin arttırılmasıyla öğrencilere daha fazla faydalı olmayı amaçladıklarını belirtti.

Konuşma Kulübü koordinatörlüğünü üstlenen Yedirenk Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. İsmail Aydoğdu tarafından ise yapılacak olan etkinliklerin Eğitim Fakültesinden gelen öğretmen adayları için büyük bir tecrübe kaynağı olacağı, uluslararası öğrenciler için de bir şans olacağı ifade edilerek eğitimlerin her iki taraf için de çok renkli ve eğlenceli olacağı belirtildi.