Eğitim-Bir-sen Sakarya Şubesi her gün farklı bir ilçede okul ziyaretlerini yapmaya devam ediyor. Şube Başkanı Murat Mengen, İlçe Temsilcisi Mahmut Sami Tuncal ile birlikte Pamukova’da okulları ziyaret ederek üyeler ile bir araya geldi.
Mengen; toplu sözleşme kazanımlarından bahsederek nöbete ücret getirdiklerini, sınav ücretlerinde adaletsizliklere son verdiklerini ve yine bu konuda yaşanan aksaklıkları takip ederek sorunu giderdiklerini ifade etti.

Sadece kuruş değil duruş sendikacılığı da yaptıklarını vurgulayan Mengen, “Nerede bir mazlum varsa onlarla birlikteyiz. Türkiye’nin en büyük sendikası olarak bizlere yakışır şekilde davranmak zorundayız. Dünyada nerede kanayan bir yara var ise biz ordayız. Ülkemizde birlik bütünlüğümüze karşı yapılan her türlü saldırıda devletimizin yanındayız.  Bugün Eğitim-Bir-Sen olarak Türkiye genelinde 400 bin üyeye, Memur-Sen olarak büyük medeniyet, güçlü Türkiye hedefi, 1 milyon üye sloganı ile yola çıkıp, 1 milyon üye sayısını önüne koya, bugün bu ülkenin değil Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen bir sivil toplum kuruluşu olarak, hem yaşadığımız toplum hem yaşadığımız ülke için, duruşumuzla geçmişten gelen geleneklerimizle, yarına dair söyleyeceklerimizin olması ve bu güne kadar ki söylemlerimiz ve eylemlerimizle Allah’a şükürler olsun hala söyleyeceğimiz çok şeyimiz var. Hala yarına dair yapacak çok işimiz var. Sakarya’da 5 bin üye hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda nerdeyse Sakarya’mızda görev yapan her iki eğitim çalışanından birisi bizim üyemiz bu sebeple Sakarya’nın en büyük sivil toplu kuruluşuyuz diyoruz ” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Pamukova Temsilcisi Mahmut Sami Tuncal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mengen’e teşekkür ettiğini dile getirdi.