2013 yılında açıklanan ve plaka ile özdeşleşen 54. sıra kaderinden son LGS raporuyla kurtulan Sakarya eğitim camiası, LGS’deki bu başarının üniversite sınavlarına da yansıyacağını öngörüyor.

Göreve başladığı ilk günden itibaren her fırsatta ekip çalışmasına vurgu yaparak öğretmenleri, öğrencileri ve velileri sık sık ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, LGS’deki 24. sıra başarısının ardından okul ziyaretlerinde bulundu.

Şirinevler Ortaokulu ve Selçukbey İlkokulu’na giden Durmuş, gururlandıran başarıda en büyük pay sahibinin öğretmenler olduğunu belirterek, Sakarya’da görev yapan tüm öğretmenleri gönülden tebrik etti.

Öğretmenlerle yeni projeler ve başarıyı arttıracak çalışmalar hakkında sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, LGS başarısıyla ilgili de düşüncelerini paylaştı. Durmuş; “Eğitimde başarı bugünden yarına olmaz. Bu başarının gerçekleşmesinde benden önce görev yapan il müdürü arkadaşlarımın ve herkesten çok siz öğretmenlerimizin emeği var. Tabii öğrencilerimizin gayreti, velilerimizin desteğini de unutmamak gerekir. Bu başarıda en az pay şahsıma aittir. Uzun sözün kısası başarıya dair ne varsa ekip arkadaşlarımındır. Biz Sakarya milli eğitim camiası olarak; öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle, okul yöneticilerimizle, personelimizle, il ve ilçelerde görev yapan eğitim yöneticilerimizle büyük bir aileyiz. İlimizin nüfusunun büyük bölümünü içinde barındıran milli eğitim ailesinin başarıları artarak devam edecektir” dedi.