5-6-7 Nisan tarihlerinde KKTC Girne’de yapılan IFES-UEBF 2019 Uluslararası Eğitim Bilimleri Fuarına Milli Eğitim Bakanlığından üst düzey yöneticiler, bilim insanları, Türkiye ve KKTC’den yetkililer, üniversitelerden yöneticiler, öğretim üyeleri, bilim uzmanları ile eğitim üzerine farklı projeleri olan öğretmenler katıldı.

Ülkemizden il müdürleri düzeyinde sadece Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un katıldığı forumun açılışında; KKTC yetkilileri ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ve Bakan Danışmanı Dr. Adem Çilek birer konuşma yaptılar.

Düzenleme ve Bilim Kurulunda Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin öğretim üyeleri ve bilim uzmanları ile MEB’ten yöneticilerin yer aldığı Uluslararası Eğitim Bilimleri Forumu’nda Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş “Okul Kayıt Sistemi Sorunları ve Çözüm Önerileri: 2018 Sakarya İli Örneği” konusunda bilimsel bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Eğitim Bilimleri Forumu’nda ilimizdeki başarılı çalışmaları nedeniyle büyük ilgi gören İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un okul kayıt sistemiyle ilgili sunumu beğeniyle takip edildi.

KKTC’de üç gün süren forum programında fırsat buldukça bilim insanlarıyla eğitim üzerine sohbetler gerçekleştiren Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, KKTC’nin eğitim ve kültür bakanlığı yetkililerini Sakarya’ya davet etti.

Davetten büyük memnunluk duyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ile Dışilişkiler Dairesi Uzmanı Elif Çoruhlu 25-26 Nisan tarihlerinde Sakarya’yı ziyaret edecekler.

Ankara’da önemli toplantı

Öte yandan hafta sonu KKTC’de uluslararası eğitim bilimleri foruma katılan İl Milli Eğitim Fazilet Durmuş, ayağının tozuyla Milli Eğitim Bakanlığının Ankara’da düzenlediği toplantıya katıldı. İl Milli Eğitim yöneticilerinin de yer aldığı Ankara’daki toplantıda Tasarım Beceri Atölyeleriyle ilgili illerde yapılacak çalışmalar anlatıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un bir konuşma yaptığı toplantıda okullarımızda Tasarım Beceri Atölyelerinin kısa zamanda faaliyete geçirilmesi istendi.