Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) ile İskenderun Teknik Üniversitesi iş birliğinde 11-12-13 Ekim tarihlerinde düzenlenen ‘Ulusal Eğitimde Dönüşüm Forumu’ yoğun ilgi gördü.

Kongre düzenleme kurulu başkanı Dr. Adem Çilek’in moderatörlüğünde yapılan panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, ilimizde gerçekleştirilen Tasarım Beceri Atölyeleri ile yine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yenilikçi çalışmalar hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Durmuş, ‘2023 Eğitim Vizyonu Kapsamında Tasarım Beceri Atölyelerinin İllerimizdeki İz Düşümleri’ konulu konuşmasında Sakarya olarak Tasarım Beceri Atölyelerinin fiziki gerçekleşmelerinin yanında atölye etkinlik içeriklerine yönelik pilotlama çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek atölye uygulamalarına yönelik içerik geliştirme çalışmalarının Türkiye’de bu anlamda yapılan en geniş içerik örneklemi olduğunu, bu noktada oluşturulan TBA Ofisi üzerinden İl Millî Eğitim Müdürlüğünün çatı çalışması olan Sakarya Eğitim Akademisi faaliyetleri ilişkilendirilerek birçok proje, faaliyet ve etkinlik geliştirildiğini ifade etti.

Bu kapsamda öğretmenlerin ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin taleplerine göre planlanıp yapıldığını anlatan Durmuş, oluşturulan raporlama sistemiyle çalışmaların tüm eğitim paydaşları ve Bakanlık tarafından bilinirliliğinin sağlandığını, elde edilen eğitim içerikli sonuçların Türkiye geneline yaygınlaştırılması için çalışmaların yapıldığını ve elde edilen dönütlere bakıldığında sonuçlarının çok olumlu olduğunu aktardı. Tüm bu çabanın en önemli hedef kitlesinin sevgili çocuklarımız ve onların geleceklerine dokunmak olduğunu kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, panelin soru cevap kısmında Sakarya il Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve eğitim kamuoyunda geniş yer bulan çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, davetli konuşmacı olduğu panelde ayrıca bir “poster bildiri sunumu” ve bir “atölye uygulama çalışması” yaparak Sakarya’nın eğitim uygulamalarını bilim insanlarının görüşlerine açtı.

Panelin sonunda Fazilet Durmuş’a Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER), İskenderun Teknik Üniversitesi ve Payas Belediyesi tarafından katılım belgesi ve teşekkür plaketi verildi.

300’den fazla davetlinin iştirak ettiği UEDFOR’da Durmuş’un dışında Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Alpak ve Kırıkkale il Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de birer konuşma yaptılar. Panele; İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü, Millî Eğitim Bakanlığı bürokratları, belediye başkanları, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen akademisyenler, bilim uzmanları, okul/kurum yöneticileri, öğretmenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.