Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Tamamlama programına ayrıca İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, düzenlenen törende hafızlığını tamamlayan Beyza Harbi ve Hatice Şahin’e hediye takdim etti. Tören sonunda Başkan Yüce, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile hafızlığını tamamlayan gençlerle hatıra fotoğrafı çekilip aileleriyle görüştü.

"Zorlukla beraber mutlaka bir kolaylık vardır"
Programda konuşan Okul Müdürü Kadir Gezer,
“Programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hafızlığını tamamlayan çocuklarımızın toplumumuzun parlayan yıldızı olmalarını temenni ediyorum” derken; Serdivan İlçe Müftüsü İsmail Keskin, hafızlığını tamamlayan öğrencileri, öğretici ve ailelerini tebrik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, “Salgın döneminde gördüğümüz üzere eğitime her şart ve koşulda devam ettik. Bugün de çevrimiçi bir şekilde hafızlığını tamamlayan çocuklarımız için bir aradayız. Heyecanlı yolculuğumuzda bizlerle olan herkese teşekkür ediyorum. ‘Her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır’ ayetinin ferahlığıyla hafızlığını tamamlayan kardeşlerimi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Öğrendiklerinizi öğretin"
Törende yaptığı konuşmada gençlere öğrendiklerini öğretmeleri ve hayatlarını Kur’an ahlakı üzerine belirlemeleri gerektiğini söyleyen Başkan Yüce,
“Sizler Kur’an-ı Kerim’i hıfz ettiniz. Artık her biriniz yürüyen bir kitap olduğunuzun bilincinde hareket etmelisiniz. Hepimizin bildiği gibi dinimizin ilk emri ikradır. Yani ‘oku’. Bu bizim için bulunmaz bir nimet. Hepimiz bu dünyada bıraktığımız iz kadarız. Rabbim her birimize iz bırakmayı nasip etsin. İnanıyorum ki gelecekte her biriniz başka bir cevher olacak. Hepinizi başarınızdan dolayı kutluyorum. Ailelerinizi tebrik ediyorum. Kıymetli hocalarımıza da sizleri yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

"Hafızlar Kur'an'ın muhafızlarıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise merasimlerin en hayırlısı olarak tanımladığı programda, 
“Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir. Hafızlarımız Allah’ın övgüsünü kazanmış olanlardır. Hafızlar Kur'an'ı muhafaza eden insan anlamına gelir. Kur'an'ın iki türlü muhafazası vardır; biri yazı, diğeri ise ezber. İlk ezberleyen Cebrail Aleyhiselam'dır. İlk hafızlar Ashab-ı Kiram'dır. Onlar sayesinde Kur'an muhafaza edilmiş. Hafızlar nasıl Kur'an'ı muhafaza ediyorsa, Kur'an da hafızları muhafaza ediyor. Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. Rabbim başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emek verenlerden razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.