Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitimde Bilgi İletişim Teknolojileri Sertifikasyonları ve Dijital Dönüşüme Liderlik Projesi Eğitmen Eğitimlerinin ilki ‘Microsoft Imagine Academy’ ve ‘Office 365 Genel Kullanımı’ başlıkları olmak üzere iki ana müfredata yönelik Adapazarı Belediyesi Becerikli Kaşifler Atölyesinde gerçekleştirildi.

Eğitimler IDE Yazılım Donanım Bilişim Hizmetleri Danışmanlık Küresel Yönetim, Sistem ve Teknoloji Danışmanlığı Uzmanlarından İsmet Benli tarafından verildi.

Bu eğitimlerle Sakarya ili eğitim paydaşlarının 21. yüzyılın gerektirdiği kişisel becerilerinin geliştirilmesine liderlik etmek isteyen öğretmenler desteklenerek, dijital içerikleri etkin olarak kullanma ve geliştirme kültürü edinmiş lider öğretmenlerle bu kültürün ilimizde yaygınlaşmasına katkıda bulunulacak. Geleceğin dilinde geleceğimize doğru bir başlangıç yapmak için öğrenme teknolojileri birikimi ile daha aktif ve yaygın bir rol üstlenen MICROSOFT ile işbirliği kapsamında; Sakarya ili devlet okullarında çalışan yönetici ve öğretmenlerimize Microsoft Office 365 kullanımları ücretsiz sağlanacak.

Her öğrenciye güç vermek için kişiselleştirilmiş öğrenim sunan Microsoft Imagine Academy 4 okulumuza kurulacak. Gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda Sakarya MEM tarafından planlanacak olan yerel eğitimleri vermeleri, bir yıllık dönemde Sakarya ili eğitim paydaşlarından en az 50 kişiye ulaşmaları ve verdikleri eğitimleri raporlamaları bekleniyor.