Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, şehre kazandırılacak ikinci üniversite konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Harun Taşkın hoca ile uzun yıllardır projesi üzerinde çalıştıkları ikinci üniversite kuruluş sürecini yakından takip ettiklerini belirten Kubat, isim olarak açıklanan ‘Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ adının yerinde bir karar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Cemalettin Kubat, hızlı şekilde ilerleme sağlanmasının temelinde ise şehrin üst kademesinin büyük emekleri olduğunun altını çizdi.

Süreçte gelinen noktayı olumlu bulduğunu ifade eden Kubat, “Şehrimize artık bir üniversitenin yetmediği tüm kamuoyunun malumudur. Bundan doğan ikinci üniversite ihtiyacı için akademisyenler olarak bizler çalışmalarımızı tamamladık ve ilgililere dosyaları teslim ettik. Başından beri takipçisi olduğumuz sürece bugün baktığımızda görüyoruz ki çok olumlu neticeler alındı” ifadelerini kullandı.

İkinci üniversite konusundaki gelişmelerin tüm Sakaryalıları mutlu ettiğini ifade eden Prof. Kubat, “Sakarya için uzun süre gündemde olan önemli bir sorunu ortadan kaldıracak olan ikinci üniversite konusuna desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız İsmail Kahraman’a ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum. Üniversite meselesinde sonuca bu kadar yaklaşmamızın temelinde ise şehrimizin yöneticileri var. Tam bir birlik havası içerisinde Sakarya’nın tüm önde gelenleri bu konunun üzerine eğildi ve süreci buraya kadar getirdi. Bu minvalde Sakarya Valimiz Hüseyin Avni Coş’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na, SAÜ Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas'a, şehrimizin Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu ve Ali İhsan Yavuz’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.