Yaklaşık bir senelik çalışma sonucunda “Sözde Ermeni Soykırımı” iddiaları tarih, edebiyat, film ve belgesel, uluslararası ilişkiler, sosyoloji komitelerinde detaylı olarak araştırıldı. Açılış konuşmasında Savaş Kanbur, geçmişten günümüze kadar Ermeni-Türk ilişkilerini anlattı.

Komitelerde Ermeni Meselesi objektif bir şekilde ele alındı. Komiteler, çeşitli alt başlıklarla Ermeni Meselesini derinlemesine irdeledi ve günümüze olan yansımalarını tartıştı.

Sonuç bildirilerinde, “Otoriteleri kendi çıkarları için Ermeni Meselesi delillerini görmezden gelmekten vazgeçmeye davet ediyoruz. ‘Ermeni Meselesi’ bir soykırım değildir ve bunun tartışılması dahi anlamsızdır” ifadelerine yer verildi.

Komite başkanlıklarını Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Esranur Günel, Bünyamin Umut Albakan, Zehra Karakaya, Funda Ergin, Tolga Aktaş ve Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’nden Latif Erdoğan Özen, Oğuzhan Kaplan, Ahmed Faruk Arslan, Orçun Samet Şentürk üstlendi.

Rehber öğretmenliğini Savaş Kanbur’un yaptığı çalıştayda Betülay Yazar, Ayşenur Şimşir, Sueda Koç ve Mervenur Demiray koordinatörlük yaptı.