“Siyahın tonları değil, beyazın tonları olarak görüyorum” dediği siyah-beyaz çalışmalarından derlediği fotoğraf gösteriminde yıllar önce kaydettiği görüntülerden, 2015 National Geographic Fotoğraf Yarışması “Mekân” kategorisinde 17 bin fotoğraf arasından üçüncülüğe layık görülmüş fotoğraflarına kadar yer veren 1991 doğumlu genç fotoğrafçı Cüneyt Tomruk, lise öğrencileriyle buluştu.
 
2008 yılından bu yana kendini fotoğraf makinesinin aynasında süzen Cüneyt Tomruk, arşivinden derlediği fotoğraf gösterimini CMSBL öğrencileriyle paylaştı. Ansel Adams gibi fotoğraf sanatçılarından esinlenerek monokrom (tek renksiyah-beyaz) fotoğraf üzerine eğildiğini ifade eden Tomruk, okulun edebiyat dersi öğretmenlerinden Ercan Yılmaz'ın 10-C ve Hazırlık-C sınıflarındaki derslerinde kelimenin tam anlamıyla ‘çok renkli’ bir söyleşide bulundu.
 
Tomruk’un alışılagelmiş perspektif kurallarını kastî ve başarılı bir biçimde yıkıp yeniden inşa ettiği öğrencilerin dikkatinden kaçmazken, karelerinde yer alan kimseleri çoğu yerde ya siluet halinde ya yüzleri seçilmeyecek kadar örtülü ya da kimliği anlaşılamayacak kadar uzak görüntüleyen fotoğraf sanatçısı, bunu şahısların mahremiyetine duyduğu hassasiyetle ilişkilendirdi.

Genel fotoğraf kurallarında yeri olmayan sırt görüntülerini yapıbozuma uğratıyor oluşu ise fotoğrafa merak duyan öğrencilere bambaşka bir yol sundu.
 
Tomruk, dönem dönem çekmeye başladığı bazı fotoğraf serilerinden bahsederken, sınıfın katılımı ve Ercan Yılmaz'ın önerileriyle yeni projelerin fikir tohumları atılmış oldu.