Kasım ayı boyunca toplamda on altı etkinlik düzenleyecek olan okulun, bu ay ki ilk konuğu fotoğraf sanatçısı Aykut İnce idi. ‘Kudüs Üzerine Anlatı’ başlığıyla öğrencilere konferans veren İnce, “Kudüs’ün her bir köşesinde kimi zaman gülümseten kimi zaman ağlatan hikâyeler saklıdır. Kudüs hüznün ve mutluluğun şehridir. Tarihçiler tarihte hep komutanları, kralları, yüksek mevkileri inceler ve anlatırlar. Ben ise köleleri anlatacağım” sözleriyle kendi gözünden Kudüs’ü anlattı. Ardından da fotoğraflarını çektiği, Timaş Yayınlarından çıkan ‘Kutsallığın Başkenti Kudüs’ adlı kitabın çıkış serüvenini öğrencilerle paylaştı.

Öğrencilerin meraklı soruları üzerine fotoğrafa yönlenme serüvenini de dile getiren İnce, “Ben 40 yaşından sonra fotoğrafa başladım ve ne zaman ki bir fotoğraf karesi çekebildiğimi fark ettim, o zaman yaşadığımı anladım, baharı gördüm. Sanat böyle bir şeydir” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Aykut İnce, “Benim dışımdaki dünyada neler oluyor?’ sorusunun peşini bırakmayın ve sanatı ya üreten ya da tüketen olun. Çünkü medeniyet ve bilim sanatla kurulur” diyerek sözlerine son verdi.

Konferans sonunda öğrenciler Aykut İnce’ye teşekkürlerini dile getirerek, okullarında 3-6 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan, ‘Kutsallığın Başkenti Kudüs’ adlı, Aykut İnce’ye ait fotoğraf sergisini gezdiler.