Büyükşehir Belediyesinin kardeş belediyesi Hollanda’nın Delft kentindeki LCD lisesiyle kardeş okul olan CMSBL öğrencileri bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen program kapsamında Pazar günü Hollanda’ya uğurlandı. 6-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek gezide öğrenciler “Mimari açıdan kültürel benzerlikler ve farklılar” teması üzerine inceleme ve sunumlar yapacaklar. Hollanda LCD Lisesi’ndeki kardeşlerinin evlerinde ağırlanacak olan Cemil Meriç öğrencileri gündüz programlarında; Hollanda’nın çeşitli şehirlerini, müze ve tarihi mekânlarını gezme fırsatı bulacaklar. Rotterdam kentindeki Türk Konsolosluğu’nu da ziyaret edecek öğrenciler, 13 Aralık Pazar günü yurda dönecek.

Öğretmenleri Davut Böke ve Barış Kaya rehberliğinde kardeş okullarını ziyarete giden Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Sakarya’dan götürdükleri yöresel yiyecek ve ürünlerle kuracakları Türkiye Masası’nda ülkemizi ve ilimizi tanıtacaklar.

Üç yıldır devam eden kardeşlik programı kapsamında, Hollanda CDL Lisesi öğrencileri de 2016 yılı Mayıs ayında ilimize gelecek.