Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi “Kariyer Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Tamer Hocayı misafir etti. Prof. Dr. Ali Tamer öğrencilere “Hekimlik ve Geleceği” konusunda seminer verdi. Ağırlıklı olarak 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde öğrencilere Hekimlik Mesleği ile ilgili merak ettikleri hususlar bir sunum halinde istatistiki verilerle açıklandı.

Her yıl Tıp Fakültelerine en çok öğrenci gönderen liseler arasında ilk sıralarda yer alan Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri semineri ilgiyle dinleyerek hekimlik konusunda merak ettikleri soruları sordular. Aldıkları tatmin edici cevaplarla Hekimlik mesleğine ve Tıp eğitimine dair görüşlerini berraklaştırma imkânı buldular.

Prof. Dr. Ali Tamer seminerinde özellikle iki hususun üzerinde durdu: “Hekimlik bir meslek olmanın ötesinde bir sanattır. Hekimler sanatçı duyarlılığına sahip olmanın yanında yüksek sorumluluk bilinci ve insan sevgisiyle dolu olmalıdır. Bu iş parası için yapılacak bir iş değildir.” dedi.

Önümüzdeki 10 yılda Türkiye’deki hekim açığının kapatılmasının zor göründüğünü, dolayısıyla hekimlik mesleğine olan ilginin iş garantisi ve toplumdaki saygınlığı sebebiyle azalmayacağını kaydeden Prof. Dr. Ali Tamer’e öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Seminerin sonunda SAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Tamer’e, Cevat Ayhan Fen Lisesi Müdürü Yunus Birincioğlu katkılarından dolayı teşekkür etti.