Türkiye ve sektörde bir ilk olarak, ailenin geliri kesintiye uğradığında çocuğun eğitim masrafları ve bütün ihtiyaçları “Burs Sigortası” tazminatıyla karşılanıyor.

Burs Sigortası, çocuklarının eğitimini sağlamakta olan velilerin, çocukların eğitim hayatı süresince vefatı, kaza ve hastalık sonucu maluliyeti ve velilerin çalıştıkları iş yerlerinde işlerine son verilmesi ya da iflas durumlarında devreye giriyor. Gerek eğitim gerek diğer sair masrafları karşılanamaz hale gelen öğrencilerin poliçe süresince yıllar boyu tüm masrafları sigorta tarafından ödeniyor. Yıllar için de yaşanabilecek işsizlikten, iflasa, hastalıklardan vefata kadar tüm ekonomik çöküntüler tek bir poliçeyle güvence altına alınıyor.

"Çocuğunuzun eğitim hayatı yarıda kesilmesin"

Kuzey Sigorta Genel Müdürü Derya Gülgeç, çocukların eğitim durumuna dikkat çekerek “Türlü sağlık sebepleri sonucu evin geçimini sağlayan, çocuklarının eğitim giderlerini karşılayan ebeveynlerden birinin daimi maluliyeti ya da ölümü, geride kalan aile fertlerini öngörülemez bir gelecek kaygısına sürüklüyor. Ailede eğitim hayatı süren çocuklar eğitimlerini yarıda kesmek gibi bir talihsizliği yaşamasın diye Burs Sigortası’nı geliştirerek, çocuklarımızın geleceklerini teminat altına almak istedik” dedi.

Velinin poliçe teminat süresi ve kapsamında bir hastalık sonucu sürekli iş göremez hale gelmesi durumunda tazminat ödemesi yapıldığını belirten Gülgeç, şöyle konuştu: “Sözleşme süresince yıllar itibari ile tazminat miktarı eşit taksitler halinde geri ödeniyor. Örnek olarak; 20.000 TL ve 10 yıllık poliçe almış olan 35 yaşında bir veli 36 taksitle 2.400 TL ödüyor.(Ayda 67.5 TL) Velinin herhangi bir hastalığından dolayı poliçenin 4.yılında iş gücünü yitirmesi halinde, poliçe üzerinden sigorta şirketi 4. yıldan başlayarak 20.000 TL olarak her yıl, 10. yıl sonuna kadar, lehtara ödemede bulunuyor.” Gülgeç’in verdiği bilgiye göre, aynı veli çalışmış olduğu iş yerinde işten çıkarılırsa son aldığı brüt maaşı iş bulana kadar (12 ay) poliçe kapsamında aylar itibari ile sigorta şirketinden tahsil edebiliyor.

Burs sigortası 36 taksitle ödenebiliyor

Burs  Sigortası ile 35-45 yaş aralığındaki Beyaz Yakalı çalışan kesimin hedeflendiğine dikkat çeken Gülgeç, sigortayı yaptıran kişilerin bir peşin 35 taksitle sigorta primlerini ödeyebildiklerini, ister bir kerede dilerlerse 35 ayda kredi kartı ile ödeme yapabildiklerini belirtti.

Kuzey Sigorta Genel Müdürü Derya Gülgeç, “Bordro ile gelir elde edenler ücretliler veya beyana tabi gelir vergisi mükellefleri ödemiş olduğu sigorta primlerini şartlar dahilinde gelir vergisi matrahından indirebilirler. Sigortalının yaşı 18-65 yaş arasında olmalıdır. Sigortalının yaşı ile sigorta süresi toplamı 75'i geçemez. Sigorta süresi minimum bir yıl olarak belirlenir. Sigortalı poliçesini dövizle yaptığı takdirde hasar durumunda tazminatlarında döviz olarak alabiliyorlar” diye konuştu.