Sapanca Gölü kıyısında biriken çöpleri tek tek toplayan öğrenciler, gerçekleştirilen projenin 4 yıldır sürdürüldüğünü söyleyerek, amaçlarının Türkiye’ye dair önyargıları yıkmak, Türk kültürünü tanıtmak ve ayrıca toplum yararına çeşitli çalışmalar yapmak olduğunu ifade ettiler.

Değişik ülkelerden çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik hakkında bilgiler veren Sıla Karabiber isimli öğrenci, “Her hafta üç farklı ilde etkinlik düzenliyoruz. Sakarya’dan önce, Eskişehir, Bursa ve Tokat’a gittik. Değişik illeri gezmeye devam edeceğiz” dedi.

Sapanca Gölü’nün mutlaka korunması gerektiğine de dikkat çeken öğrenciler, “Çevreye olan duyarsızlık yalnızca ekosistemi ve suyu kirletmiyor, bunları mahvetmekle kalmıyor, aynı zamanda yaşam alanlarımızı da mahvediyor. Sahil boyunca bir sürü çöp kutusu var ve biz burada temizlik yaparken farklı atıklar gördük. Çok fazla şişe, kapak var. Bunlar küçük gibi görünüyor ama çevreyi kirletiyor. İnsanların küçük çabaları ile çevremizi daha yaşanabilir bir hale getirebilir” diye konuştular./ Bahattin TIKNAZ