SATSO Başkanı Akgün Altuğ, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan, 31. Meslek Komitesi’nden Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık, Meclis Üyesi Behlül Bayrak ve 31. Meslek Grubu Üyesi Ahmet Şehit ile Oda Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, Adapazarı’nda eğitime açılan SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde inceleme ziyaretinde bulundular.
Söz konusu ziyarette SATSO heyetini, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Çoşkun Bakırtaş, Lise Müdürü Engin Arı ile lise öğretmenleri karşılayarak okul hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.
Beraberindeki heyet ile birlikte lise içerisinde incelemelerde bulunan Başkan Altuğ, sınıfları dolaşarak sosyal mesafe kuralları çerçevesinde eğitim gören öğrenciler ile sohbet etti, öğrencilerden okul ve bölümler hakkında görüşlerini, önerilerini dinleyerek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
Ziyarette konuşan Başkan Altuğ, bilişimin önemine vurgu yaparak, “Sakarya üretimle beslenen ve büyüyen bir şehirdir. Şehrimizdeki iş dünyasının çatı örgütü olarak üretimi çeşitlendirmek ve tecrübeli, nitelikli ve üretime katkı sağlayacak gençler yetiştirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şehrimizin istihdam ihtiyacına yönelik gerekli girişimlerde bulunuyor, üyelerimizin taleplerini alıyor, bu görüşler ve ihtiyaçlar çerçevesinde mesleki eğitimin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Bu doğrultuda, SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nitelikli istihdam yetiştirilmesi anlamında önemli bir yere sahip. SATSO Motorlu Araçlar Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de, şehrimizde en çok tercih edilen liselerin başında geliyor. SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan bilişim tabanlı bölümlerimiz üyelerimizin talepleri ve girişimlerimiz neticesinde açıldı. Bilişim lisesi kurulması için pandemi öncesi dönemden beri girişimlerde bulunarak bölümlerimizin açılmasına destek olduk. Arzumuz bu lisenin tamamıyla bilişim meslek lisesi olarak eğitim vermesidir. Çünkü bilişim teknolojileri; gelişen iş dünyasının ve modern toplumların vazgeçilmez bir yapı taşı haline gelmiştir. SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni bilişim konusunda ileriye götürerek en çok tercih edilen okulların arasında olması için gayretlerimiz devam edecek. Umuyoruz ki okulumuz şehrimizde nitelikli gençlerin yetişmesine çok katkı sağlayacaktır. SATSO olarak komitemiz ve ilgili meslek grubu üyelerimizle birlikte her zaman desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.


SATSO Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık da bilişim mesleğinin katma değeri çok yüksek bir alan olduğunu belirterek, “Dünyanın bilişime harcadığı emeği gördüğümüzde şehrimizde de bir bilişim lisesi olması gerektiğini düşündük. Meslek Liseleri sektörlerdeki nitelikli ve kalifiye insanların yetişmesini sağlayan temel okullardır. Sakarya için çok önemli bir proje olan SATSO Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bilişim teknolojileri konusunda da gençlerimize ve şehrimize fayda sağlayacağından çok eminiz” diye konuştu.
Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Bakırtaş ise, “Okulumuzun yoğunlaştığı alan bilişim teknolojileri alanıdır. Fiziki ve konumu itibari ile çok güzel ve avantajlı bir okulu eğitime kazandırdık. Okulumuzda muhasebe, bilişim teknolojileri, büro yönetimi ve gazetecilik bölümleri yer almaktadır. Burayı sadece Bilişim alanında eğitim veren bir lise yapmak üzere fizibilite çalışmalarımız da devam ediyor. Dünya bilişim teknolojilerine yöneliyor ve ciddi yatırımlar yapılıyor. Umuyoruz ki okulumuz bilişim konusunda nitelikli gençler yetiştirecek bir okul konumuna gelecektir. SATSO Başkanımızın da okulumuza ilgisi bizleri çok daha heyecanlandırıyor. Okulumuzun hizmete açılmasındaki emekleri için Başkanımız Akgün Altuğ başta olmak üzere tüm SATSO camiasına teşekkür ediyoruz” dedi.