SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi mezuniyet törenine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, fakülte binasını yaptıran hayırsever işadamı Haşim Gürdamar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak yaptı. Mezun öğrencileri tebrik eden Prof. Dr Yumuşak “İlk mezunlarımızı verdiğimiz bu önemli günde bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Artık insanoğlu için temel ihtiyaçlar arasına giren ve ülkemizi bilgi çağına yükseltecek unsurlardan biri olan bilişimin gelişmesine katkıda bulunacak insan gücünü yetiştiren bir fakülteyiz. Mezunlarımız alanlarında yetişmiş, etik değerlere sahip ve araştırmacı bireyler olarak aramızdan ayrılıyorlar. Mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor meslek hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin binasını yaptıran işadamı Haşim Gürdamar da konuşmasında mezun öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi. Kendi yaşamından örnekler veren Gürdamar, mezunlara çalışma, bilgiye her zaman açık olma ve yetkin bireyler olmaları yolunda tavsiyelerde bulundu.

Fakültenin ilk mezunlarını verdiğine dikkat çeken SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Tüm Fakültelerimizde bu hafta mezuniyet törenlerimizi yapıyor coşkuyla kutluyoruz fakat bugün burada durum biraz farklı; Bilgisayar ve Bilişim Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor.  Mezunlarımızın ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacağına, önemli işlere imza atacağına inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Dünyada hızlı bir değişim ve dönüşüm olduğunu ve bunun merkezinde bilişimin yer aldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Mezunlarımızın bu değişime ayak uyduracağını, aldıkları lisans eğitimlerinin buna önemli katkısı olacağına eminim. Mezun olan öğrencilerimize mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakülte binasının yapımına katkılarından dolayı Haşim Gürdamar’a teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Gürdamar’a plaket takdim etti.

Törende Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi’ni dönem birincisi olarak bitiren Okan Vurdu’ya Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Onur Koçak’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, dönem ikincisi Emre Doruk’a Haşim Gürdamar ve dönem üçüncüsü Fidan Esin’e Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak hediye ve plaket takdim etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan dönem birincisi Onur Koçak, “Eğitimimizde emeği geçen ailelerimize, hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Onur Koçak’ın öğrencilere yaptırdığı memnuiyet yeminin ardından, mezun olan öğrencilerin keplerini fırlatması ile tören sona erdi.