“LPG’li ve Güvenli” isimli projeleriyle Teknofest’te finale kalmayı başaran Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini ziyaret eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Milli Teknoloji Hamlesi yolunda her zaman yanınızdayız. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi. Atölyeleri gezen Babaoğlu öğrencileri ödüllendirerek destek sözü verdi. 


TEKNOFEST 2020
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Teknofest 2020 Gaziantep Uzay ve Havacılık Fuarına katılarak binlerce projeyi geride bırakan Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti. Okul Müdürü Lokman Yalçınkaya, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Ferda Azer,  finale kalan öğrenciler Umut Hasan Taşkın ve Mustafa Gılavuz tarafından karşılanan Başkan Babaoğlu öğretmenleri ve öğrencileri başarısı nedeniyle tebrik, “Sizlerle gurur duyduk” dedi. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan da yer aldı. 

Finale kaldılar 
EKİP54 adıyla Çevre ve Enerji Kategorisinde “LPG’li ve Güvenli” isimli projenin 1468 proje arasından finale kalarak 8.olmasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Babaoğlu,  “Milli Teknoloji hamlesinin önemli bir adımı olan Teknofest, Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi adına gençlere önemli fırsatlar sunmaktadır. Yüz bine yakın gencin binlerce proje ile yer aldığı böylesine önemli bir festivalde aldığınız başarı sadece bizi değil Sakarya’mızı mutlu etti” dedi.

“Destekliyoruz”
Öğrencilerin teknolojik alanda yapacağı çalışmaların destekçisi olduklarını anlatan Başkan Babaoğlu, proje hakkında okul atölyesinde bilgiler alırken, “Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz Bilgi İşlem Müdürlüğümüzle birlikte iki proje üzerinde çalışıyor. Öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sunan bu çalışmalardan verimli sonuçlar elde etmeyi planlıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi yolunda her zaman yanınızdayız” ifadelerine yer verdi. 

Ödüllendirdi 
Konuşmaların ardından Başkan Babaoğlu, öğrencilere Arduino Proje Seti ve altın ile ödüllendirirken, Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Ahmet Ferda Azer’e plaket,  Okul Müdürü Lokman Yalçınkaya’ya ise çiçek takdim etti. Okul Müdürü Yalçınkaya, Öğretmen Azer ve öğrenciler Başkan Babaoğlu’na ziyaretleri ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. 

Öğrencilerin projesi
LPG’li otomobillerde gaz kaçağı olması durumunda araç sürücüsüne sesi ve görsel bildirim vermektedir.  Ayrıca otomobilin güvenle seyahati açısından olası bir gaz kaçağı durumunda LPG deposundan gazın kesilerek aracın benzin ile yola devam etmesi sağlanmıştır. Projede yer alan WİFİ modülü ile gaz kaçağı olduğundan sistem tetiklenerek LPG servisine ve araç sürücüsüne e-posta göndermektedir.