Akyazı tören alanında düzenlenen 2015 – 2016 eğitim-öğretim yılı açılışı ve çelenk koyma törenine Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı’nın yerine vekâleten bakan Karapürçek İlçe Kaymakam v. Fatih Sultan Han Korkmaz, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, çok sayıda öğrenci velisi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2015 – 2016 eğitim- öğretim yılı açılış töreninde konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “Gelecek yeni nesiller sizlersiniz, sizler ne kadar iyi yetişirseniz ülkemiz daha da çok ilerilere gider, gelişir. Öğretmenlerimiz bu anlamda sizlerin iyi eğitim görmesi için üzerlerine düşen görevleri zaten başarı ile yerine getiriyorlar. Sizlerin de üzerine düşen, öğretmenlerinizi iyi ve dikkatlice dinlemenizdir. Hepinize Allah zihin açıklığı versin, yeni eğitim ve öğretim yılı tüm eğitim camiasına öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun ”dedi.

Açılış ve çelenk koyma töreninin ardından Karapürçek İlçe Kaymakam v. Fatih Sultan Han Korkmaz, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Paris İlköğretim Okuluna ziyarette bulundular. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan tek tek bütün sınıfları dolaşarak önce öğretmenlerle sonra da öğrencilerle sohbet etti.

Başkan Akcan makamına geçtikten sonra da Konuralp İlköğretim okulu öğrencileri ve okul Müdürü Faruk Doğru, kendisini ziyaret etti. Yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili okulda yapılması gerekenleri ve taleplerini başkan Akcan’a ileten Konuralp Müdürü Faruk Doğru, destek sözü aldı.