Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün geçtiğimiz mayıs ayında onay verdiği Hafızlık Bölümü imam hatip camiasında büyük sevinç yarattı.

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Mustafa Bulut, birçok alanda başarı gösteren okullarında Hafızlık bölümü açılmasına İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un büyük destek verdiğini belirterek, tüm camia adına İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş’a çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

İmam Hatipli olmanın bir sevda olduğunu dile getiren Bulut, ilimizde eğitim veren Şehit Bülent Yurtseven hafızlık proje ortaokulundan mezun olacak öğrencilerin eğitimlerine devam edecekleri Hafızlık Proje Lisesinin okullarında açılmasından büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Bu yıl Hafızlık Proje Lisesine gelecek öğrenciler için 3 Temmuz’da yetenek sınavı yaptıklarını belirten okul müdürü Mustafa Bulut, yetenek sınavlarında öğrencilerde gördükleri akademik eksiklikler için de Adapazarı Halk Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla destekleme kursları açtıklarını ifade etti.

Bulut; “Destekleme kurslarına öğrencilerimiz büyük bir istekle devam ediyorlar. Yaz döneminde tatil yapmayıp öğrencilerimiz için kurslar düzenleyen okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, pırıl pırıl ortamlar hazırlayan personelimize çok teşekkür ediyorum. Hafızlık Proje Lisemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hep beraber daha güzel günlere ulaşacağız inşallah” dedi.