Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden Okul Müdürü Yunus Birincioğlu, okullarında sürdürülen ‘Bilim Olimpiyatları Eğitimleri’ programlarının büyük katkısıyla Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar alanlarında öğrencilerin bu yıl TÜBİTAK'tan Ulusal Madalya kazandıklarını belirtirken, öğrencileri de tanıtıp başarılarına dair bilgiler de verdi.

“Hem ulusal hem de uluslararası dereceler var”

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatı Milli Takımının Biyoloji alanına birincilikle giren ve şu anda Milli Takım kampında bulunan Hasan Zeki Yıldız’ın, Temmuz ayında Macaristan'da yapılacak Dünya Biyoloji Olimpiyat Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğini, ikinci olarak Milli Takıma girmeyi başaran Cahid Enes Keleş’in de Ağustos ayında Azerbaycan'da yapılacak Dünya Bilgisayar Olimpiyat Şampiyonasında ülkemiz adına yarışacağını söyleyen Okul Müdürü Birincioğlu, ayrıca okul öğrencilerinden Bengisu Zengin ile Tuana Özcan’ın Tunus Uluslararası Bilim Projesi Yarışmasında ikincilik kazandıklarını Mustafa Kasap ve Zeynep Dilara Turan adlı öğrencilerin de 3. Fen Liseleri Ulusal Bilim Kongresine projelerinin seçildiğini belirtti.

“Başarılarınız herkesi gururlandırıyor”

Böylesi önemli başarılara imza atan öğrencilerimizin yalnızca ailelerini değil, İlimizi de gururlandırdıklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu önemli başarılar elbette tesadüfle gelmiyor, altında mutlaka bir emek vardır, bir gayret vardır. Sizlerin de çok önceden başlayarak gayretle geldiğiniz bir noktada olduğunuzu düşünüyoruz. İnşallah bu devam edecek, sürdürülecek bir başarı olur. Fen Liselerimiz başarılı öğrencilerin kayıt yaptırabildiği okullar olduğundan, elde edilen başarıların daha da üstüne çıkmak için büyük gayret göstermektedirler. Türkiye’deki belirli takımlara seçilebilmek, Türkiye’deki belirli yarışmalarda derece yapabilmek, uluslararası yarışmalarda madalyalar kazanabilmek sizin bu işi başardığınızın bir göstergesi anlamına geliyor. Bu başarıların zirveyi gördüm anlamına gelmediğini bilerek, şımarmadan, iyinin iyisinin de var olduğunu bilerek merdivenin basamaklarını çıkmaya devam edeceksiniz İnşallah. Hem okulunuzun hem ailenizin hem de Sakarya’nın gururu olacaksınız” dedi.

Öğrencilerden yaptıkları çalışmalara dair ayrıntılı bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, başarılarından dolayı teker teker kutladığı öğrencilere teşekkür belgesi de verdi.