Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Hüseyin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Milli Eğitim Yöneticileri ve Okul Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yılsonu değerlendirme seminerlerinin gelecek yıl yapılacak çalışmalar açısından çok önemli olduğunu belirterek, okulların her alandaki başarısında okul yöneticilerinin liderlik özelliğinin büyük önem arzettiğini ifade etti. Öğretmenlerin görevlerini yaparken özveriyle hareket etmesinin önemine dikkat çeken Durmuş, öğrencilerinin yüreklerine dokunan öğretmenlerin mesleklerinde başarılı bir çizgi yakaladığını kaydetti.

İlimizde iki gün süreyle çeşitli okulları ziyaret ederek, eğitim faaliyetlerini yakından izleyen MEB Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Hüseyin Kaya sunum eşliğinde bir konuşma yaptı. MEB Daire Başkanı Kaya sunumunda, eğitim faaliyetlerinin temel amacının vatanına milletine faydalı bireyler yetiştirmek olduğuna vurgu yaparak, her öğrencinin bizim için çok değerli olduğunu, bu nedenle öğretmenlerimizin yapacağı çalışmalarında geleceğin yöneticileri çocuklarımızın ilgi alanlarının küçük yaşlardan itibaren ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu belirtti. MEB Daire Başkanı Hüseyin Kaya’nın ziyaret ve seminer çalışmalarından okul müdürleri ve öğretmenlerin memnun oldukları gözlendi.

İlimiz genelinde görev yapan okul müdürlerinin tamamının katıldığı programda ayrıca 2017-2018 eğitim öğretim yılında özel gereksinimli öğrencilerine yönelik fedakarca çalışmalarda bulunan Bahçelievler Gazi İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Ayşenur Aydın ile Arif Nihat Asya Ortaokulu Müzik Öğretmeni Recai Hurma’ya başarı plaketi verildi.