Adapazarı Karaman Aykut Yiğit İlk ve Ortaokulunda öğrenci başkanlığı seçimi yapıldı.

Okul Öğrenci Meclisi seçimlerinde örnek görüntüler vardı. Okul Başkanlığına aday olan 4 öğrenci arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken İlkokullarda 4-D sınıfından Betül Boyacıoğlu, Ortaokullarda en çok oy alan 8- C sınıfından Mertcan Çavdar okul öğrenci meclisi başkanı oldular.

Bir haftalık propaganda sürecinde yapacaklarını anlatarak oy toplamaya çalışan adaylar için sandık başına giden okul öğrencileri, demokratik ortamda oylarını kullanarak Okul Başkanını seçtiler.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri sorumlu müdür yardımcısı Eyüp Karakaya koordinatörlüğünde gerçekleşen seçim, adayların seviyeli ve demokratik davranışlarıyla da örnek oldu.

Seçim sonucu kısa bir konuşma yapan Betül Boyacıoğlu ve Mertcan Çavdar, okul başkanı olmaktan çok mutlu olduklarını diye getirdiler. Kasım’da yapılacak İlçe Başkanlığı seçiminde okulumu en güzel şekilde  temsil edebilmek için elimden geleni yapacaklarını söylediler. Meclis üyeliklerine ise 8/B Sınıfından Sena İkiz, 7/C Sınıfından Murat Can İkiz seçildiler.

Seçilen öğrencileri Okul müdürü Ökkeş Şahin de yanaklarından öperek kutladı.