İtalya'da ingilizce öğretmeni Antonietta Cursio'nun kuruculuğunu yaptığı e-Twinning projesinde Adapazarı Aykut Yiğit Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Burcu Şık, 7 ve 8. sınıf Çevre Kulübü öğrencileri ile yüzyüze başladığı eğitimi covid19 salgın sürecinde de uzaktan online eğitimlerle başarılı bir şekilde yürüttü.

Projeye birçok farklı ülkeden öğretmenler çalışmalarıyla ortak oldular. Geri dönüşümün önemine vurgu yapılan GET READY AND GO GREEN adlı projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’nın himayelerinde Türkiye’deki okullarda uygulamaya başlanan Sıfır Atık Projesine de katkı sağladığı belirtildi.

Aykut Yiğit Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Burcu Şık, geri dönüşümün yerinde ayrıştırılması ve değerlendirilmesi konusunda bilinç oluşmasına katkı sağlayacak çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, okul müdürü Muhterem Altın okullarında farklı alanlarda e-Twinning projeleri yürüterek Avrupa Kalite ödülü kazanan öğretmenlere teşekkür etti. Okul müdürü Altın, Sıfır atık projesi ile öğrencilerin ve velilerin geri dönüşümün önemi ve iklim değişikliği konusunda ufkunu açtığını belirtti.

Proje yürütücülerinden Öğretmen Burcu Şık, İtalya'da da geri dönüşüm konusunda yapılan güzel çalışmaların Aykut Yiğit Ortaokulu öğrencileri için örnek teşkil ettiğini ifade ederek, projede sona yaklaşıldığını projenin ortak ürünü olan e book yayınlandığını kaydetti.