Sarıcalar İlkokulu öğretmenleri ve irtibata geçtikleri yardımsever vatandaşlar, öğrencilere okumayı sevdirmek, teşvik etmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kendileri de bizzat çalışarak tahta paletlerden okullarına kitap okuma köşesi yaptılar.

Sarıcalar İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Melih Demir, Sınıf Öğretmeni Meltem Demir ve Anasınıfı Öğretmeni Büşra İlman Özbudak'ın öncülüğünde, yardımsever vatandaşların da işbirliği ile atıl durumdaki tahta paletlerin zımparalanması, boyanması ve süngerle kaplanmasıyla öğrencilerin severek kullandıkları bir kitap okuma köşesi oluşturuldu.

Sınıf öğretmeni Meltem Demir, öğrencilere kitapları tanıtmak, sevdirmek, kitap okumaya teşvik etmek amacıyla böyle bir fikir üretip hem okul personeli hem de vatandaşların yardımıyla güzel bir çalışma ortaya koyduklarını ifade ederek, kitap okuma köşesinin öğrencilerin ilgisini çektiğini, köşeyi severek kullandıklarını söyledi.

Müdür Yetkili Öğretmen Melih Demir de, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve alışkanlık haline getirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir fikir ürettiklerini, hem kendilerinin bizzat emek verdiğini hem de yardımsever vatandaşların işbirliği ile kitap okuma köşesini oluşturduklarını ifade etti.

Kitap okuma köşesinin kullanılmaya başlanmasıyla her gün ilk dersin 15 dakikası öğrencilerin severek kitap okuduğunu, ayrıca dersteki herhangi bir faaliyette görevi biten öğrencileri kitap okuma köşesini kullanarak kitap okumayı alışkanlık haline getirmeye başladıklarını belirten Demir, köşenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.